1. lokakuuta 2011

Open by night Mariehamn 30.9.2011 - OBS! Även på svenska!

En ole koskaan nähnyt niin paljon ihmisiä kaupungilla yhtä aikaa Maarianhaminassa. Hyvällä säällä oli varmaan osuutensa asiaan, ihan kuin kaikki olisivat lähteneet liikkeelle ostoksille, tapaamaan tuttuja, puhumaan, nauramaan ja pitämään hauskaa. Kävelykadulla ei meinannut päästä eteenpäin ollenkaan!

Siellä olivat eri puolueetkin esittelemässä omia ohjelmiaan, oli muotinäytöksiä ja tanssiesityksiä ja kaupat auki kymmeneen.

Monilla oli koiria mukana, kuten minulla. Niillä oli hauskaa kun saivat nuuskia, haistella ja vähän haukkuakin.

Nyt olivat kaikki kaupat auki kaupungissa. Täällä on harvinaista että kauppa olisi auki pitempään kuin kuuteen, kolme isompaa ruokakauppaa vain ja KappAhl. Siellä oli myös pomppulinna lapsille ja kasvomaalausta. Olisi ollut kiva mennä pomppimaan, mutta kävikin ilmi etten olekaan lapsi! :D

Yhdessä kaupassa oli todellakin superalennus! Sain kympillä pleiserin jonka entinen hinta oli 179 €. Eihän mulla sen hintaisiin ole varaa, joten nyt sitten ostin sen. Oli kaksi kokoa jäljellä, ja se pienempi oli just sopiva! Hieno juttu!

Kangas on tosi hienoa, sellaista kohokuvioista, brokadimaista, vaalean sinistä, en ole ikinä ostanut vaaleansinistä, mutta näihin puolueen menoihin se väri sopii kuin nakutettu! Kyllä tuo väri sinänsä sopii minulle, mutta kun en ole koskaan ollut sinisen ystävä. Mutta kaikki muuttuu, myös mieli! 


Här hörs Adeles låt, men ljudkvaliteten är inte den bästa.
Tässä videossa kuuluu Adelen kappale, mutta äänen laatu ei ole paras mahdollinen.


Jag har aldrig sett så mycket folk i Mariehamn! Vädret hade väl en avgörande roll i det. Det verkade som om alla hade kommit ut, vandrade, handlade, pratade, skrattade och hade det trevligt. Det var lite svårt att komma fram i trängseln på gågatan.

Partierna var där för att presentera sina program, hoppslott fanns för barn, modevisning, dans och musik för alla. Väldigt  många hade hund/hundar med sig, precis som jag. De hade roligt också, det var ju mycket att nosa på, busa och skälla. Butikerna hade öppet sent. Det är ovanligt, vi har ju inte många butiker öppna efter sex på kvällen. 

Vilken fin och trevlig stämning det var där!

Jag ville hoppa i hoppslottet, men det var bara för barn!  :(

Jag fyndade också! Jag hittade en plazer som kostade 10 €. Den hade kostat 179 € tidigare så jag tog vara på tillfället. Jag har inte tyckt om blå färg, men jag köpte plazern ändå, eftersom färgen var så fin. Den passar mig och även i min verksamhet med politik, vår färg är ju blå. Tyget var fint, brokadaktigt men inte färggrannt, och jag blev förtjust i det. Det fanns två storlekar kvar och jag köpte den mindre! Jess! 

Täältä löytyvät kaikki jotka latasin: Open by Night Mariehamn
Här hittar man alla videoklipp som jag filmade igår, se ovan.


8 kommenttia:

 1. On se niin väärin, ettei pääse pomppulinnaan! Tai Mäkkärin liukumäkeen ja pallomereen!!
  ;((

  Kun me olimme pieniä, sellaisia ei oltu keksitty ja nyt kun niitä on, joudumme katsomaan vierestä!! Hankin heti kanta-asiakaskortin hampurilaisravintolaan, kun järjestetään jotain hauskaa aikuisille myös!! Olemme liian vakavanmielisiä ja stressaantuneita!! Harvoin mahtuu puiston keinuunkaan, niihin harvoihin, joita EU ei ole poistanut!!!

  VastaaPoista
 2. Harmi ettei aikuiset saa pomppia pomppulinnassa. Siellä olisi varmaan ollut mukavaa olla muutenkin..

  VastaaPoista
 3. Joo Pia ja Milena! Kiitokset kommenteista!

  Oli todella kiva juttu siellä, ja kaikki olivat niin hyväntuulisiakin - eikä puolueetkaan ärsyttäneet toisiaan!

  Kyllä se on epistä kun me aikuiset ei saada pomppia, pomppulinnassa, olisi se ihkua! Mutta kun tämänkin kokoinen keijukainen kuin minä menee pomppimaan, voi siellä linnan saumat ratkeilla!

  Vanhemmat ihmiset ovat aivan liian vakavamielisiä (onneksi eivät kaikki), mutta minä kyllä välillä vähän höpsin. Ainakin voin mennä Mariebadin, eli paikallisen kylpylän vesiliukumäkeen! Mulla on siellä aika hyvä aikakin, siellä on ajanotto! Hiihhhh.... Vaikka mun poika kyllä voittaa mut, hänkin on jo reilut kolkytä, lähempänä neljääkymmentä! ;)

  VastaaPoista
 4. Kylläpä siellä ihmisvilinää näkyi ja teki varmaan koirillekin hyvää, luulisin:)

  Mukavaa vaihtelua tosiaan, täällä kaupat on arkisin auki klo 21. ja la 18. su 12-18. Joku kauppa on aina avoinna klo 7-23.

  Minä kyllä tyytyisin katselemaan lasten pomppimista ja saan iloni siitä:)

  Onnittelut sinulle hyvästä bleiser hankinnasta, uskon että olet tyytyväinen!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ripsis!

  Täällä ovat nuo kolme isoa ruokakauppaa auki iltaan, myös la ja su, mutta muut eivät.

  Hyvä hankinta tosiaankin kympillä, rahavarat kun eivät salli kovin paljon shoppailua, olen tyytyväinen!

  Onhan se kiva katsella lasten pomppimista ja sitä aitoa iloa, eihän sitä voita mikään! :D

  VastaaPoista
 6. Tuttu kaupunki, niin kovin tuttu veneilyajoilta ja sen jälkeenkin. Mun pomppulinnojani ovat talviset lumikasat iltahämärässä, lastenlasten kanssa tai ilman! Suosittelen hih.. tässä tapauksessa kylmästi.

  Hieno ja lämmin kuva Sinusta!

  VastaaPoista
 7. eiks ollu ihanaa: niistä "pienempi" sopi sulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos AnnaY!

  Kyllä se lumessa leikkiminenkin on kivaa, itse asiassa todella kivaa! Lapsenlapsia ei ole, mutta koirat ovat kyllä ihastuksissaan jos innostun pöllyttämään lunta.

  Ja lumessa kieriminen saunasta tullessa, aaahhhh....!

  TT: Oli tosiaankin ihanaa että se oli se pienempi joka sopi. Ensin tietenkin otin sen suuremman, ja olin iloinen kun se oli liian suuri, mutta huoletti vähän sopiiko se pienempi - mutta se sopi tosi hyvin!

  Hihh... kaikenlaisia ilonaiheita ihmisellä on! Vähästä minäkin olen iloinen!

  VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.