17. huhtikuuta 2016

Silmätulehdusta ja rengasrikkoa

Onpa mulla ollut aikamoinen silmätulehdus!

Toissa yönä menin vessaan, ja silmissä oli kalvo niin, etten nähnyt juuri mitään.

Pesin silmät, ja sitten takaisin nukkumaan.

Aamulla en saanut silmiä auki, koska ne olivat niin täynnä kuivunutta rähmää. Piti liottaa, ja pestä pois. Silmät olivat kipeätkin, ja ihan kuin täynnä hiekkaa. Punaisetkin ne olivat.

Laitoin silmiin antibioottista salvaa, jota oli jäänyt viime kesältä putkiloon. Silloin tuli reikä silmään kun leikkasin puun oksia, ja sain salvaa ehkäisemään tulehdusta. Se oli jo vanhentunutta, mutta käytin sitä silti.

Olin eilen menossa hakemaan Helvi-siskoa Jääliin Janne-pojan luo kylään. Helvi oli menossa Kiiminkiin kantritapahtumaan, ja mentiin sitten samalla autollaa, koska Kiiminkiin on alle kymmenen kilometriä pojan luota.

No, ajoin Maksniemessä entisen Mammuttimajan kohdalla routakuoppaan, väistin toista kuoppaa, ja ajoinkin sitten toisen yli ja Torviaavantielle käännyttyäni huomasin, että auto alkoi viiraamaan vasemmalle. Pysähdyin heti rautatien jälkeen.

Rengas oli tyhjä! Puhjennut siinä routakuopassa! ....kele! 🔥 ⚡ 😡

No, soitin Jannelle siitä, ja sanoin, että myöhästytään, ja kyselin, onko vararengasta autossa. No, olisinhan minä itse voinut tarkistaa, ja tietysti sitten tarkistinkin. Ja olihan siellä kaikki muutkin vermeet, mitä tarvitaan renkaan vaihdossa. Soitin Helvillekin, etten olekaan ajoissa hakemassa, koska rengas meni.

Helvi tuli saman tien ristikkovaimen kanssa, jos mun autosta ei löytyisikään hyvää avainta, mutta löytyihän sellainen sieltä.

Tunkkasin auton ylös, Helvi irrotteli siinä samalla pultteja, ja saatiin vaihdetuksi rengas 20 minuutissa! Pultit eivät olleet liian tiukassa kiinni, koska poika oli ruuvannut ne itse, eikä mikään verstaan kone, joka vääntää usein aivan liian tiukalle johonkin määrättyyn momenttiin.

 Päästiin siis jatkamaan matkaa aika nopeasti. :)

Ihana Allu (Alexander)!
Toinen mummi 
pitelee pystyssä.
Reipas poikanen,ensi 
viikolla 6 kk.
Käytiin sitten Helvin kanssa Jäälissä, aivan kuten oli suunniteltukin. Ihanaa Allua katsomassa! 

Silmävaiva sen kuin paheni vierailun aikana. Ei kuitenkaan niin pahasti, ettenkö olisi voinut ajaa autolla. Ja olisihan Helvi voinut ajaa, jos olisi tullut ongelmia, vaikka hän ei olekaan ajanut automaattivaihteisella autolla. Siihen tottuu nopeasti. Mutta nyt ei siis kuitenkaan tarvinnut.

Kotiin tultuani puoli kymmenen maissa silmä tulehtui lisää, ja sieltä tuli jo vihertävänkeltaista mönjää koko ajan, ja kurkkukin tuli kipeäksi, huomasinkin valkoista peitettä nielurisoissa.

Keitin suolavettä, ja laitoin puhdistettuun limsapullon korkkiin, ja huuhtelin silmiä useamman kerran illalla, ja laitoin sitten salvaa yöksi. Kurlasin myös kurkkua tällä liuoksella.

Yön aikana nousin muutaman kerran huuhtomaan silmät ja kurlaamaan kurkun suolavedellä ja laitoin silmiin salvaakin yhden kerran.

Ilmeisesti kotihoito tepsi, koska silmissä ei ollut enää rähmää, eivätkä ne olleet enää kipeät, eikä kurkkukaan, kun aamulla heräsin.

Toivottavasti paraneminen jatkuu, silmät ovat vielä jonkin verran punaiset ja vähän turvonneet, ja niitä kutittaa, mutta ne ovat selvästi paremmat.

Oli kyllä tosi kiva nähdä pikkuista Allu-poikaa   

Ikävä kyllä, en uskaltanut pussailla häntä, koska silmätauti olisi voinut tarttua, mutta desinfioin käteni useaan kertaan, jotta voin pidellä pikkuista kullannuppua. Ja tietysti saatoin leikittää vähän kauempaa erilaisilla tempuilla ja äänillä.

Reipas Allu! Nallekaan ei ollut moksiskaan, kun Allu tarttui turkkiin,
oli vain varovasti paikoillaan. Lapsen isä pitelee tässä poikaa, ettei vaan kepsahda nurin.

6 kommenttia:

 1. Laali, vaali silmiäsi. Ei mitään vanhoja salvoja, terkkarit (ainakin täällä) puh.soitolla antavat apteekkiin reseptin silmätippoihin tai -voiteeseen.
  Silmät on niin arvokas pelittäjä, että pidä hyvää huolta. Onneksi osaat puhdistaa oikein, pelkkä vesi parempi kuin suolaseos.
  t. silmäongelmainen Turusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin facessa, koska en päässyt vastaamaan tähän. :)

   Poista
 2. Kiva reissu kaikesta huolimatta :)

  VastaaPoista
 3. Oliko siinä teissä ennakkomerkkiä kuopasta?
  Jos ei ollut, on tienpitäjä velvollinen korvaamaan korjauksen.
  Täällä tapahtui parisen vuotta sitten aivan vastaavaa ja kaupunki maksoi mukisematta uuden renkaan töineen kaikkineen.

  Ja kaikesta huoimatta, käy arvauskeskuksessa näyttämässä niitä silmiäsi (vielä kun ne kerran kulkevat mukanakin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ennakkomerkkiä. Tiedän kyllä tuon korvausvelvollisuuden. Poika ei kuitenkaan pyytänyt tekemään valitusta, ajoin hänen autollaan. Omani hajosi maaliskuun lopussa, ja korjaus on niin kallis, ettei sitä kannata tehdä. Jannen auto on minulla nyt lainassa.

   Silmät ovat nyt kunnossa, mitä nyt vähän vielä punertavat. Käyn hakemassa apteekista vielä fysiologista keittosuolaliuosta silmätippoina. :)

   Poista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.