27. lokakuuta 2011

Ei ole koiraa karvoihin katsominen - vai onko?


Pimu taitaa itsekin ihmetellä tuota karvamäärää!

Toissa päivänä furminoin koirat terassilla. Furminaattori on tosi tehokas vehje. Kyllä se tuntui kalliilta pari kolme vuotta sitten, maksoi kai viitisenkymppiä, mutta kyllä se ostos kannatti!

Silloin tuli mielestäni iso karvakasa terassille.

Koirat rakastavat kun niitä furminoidaan. Nalle kyllä tykkää imuroinnista, jos mahdollista, vieläkin, enemmän. Nyt en kuitenkaan jaksanut ottaa imuria esille, kun oli aika myöhä. Pimu pelkää imuria, on muutenkin vähän pelkuri.

Tänään sitten otin keittiöstä matot pois ja furminoin koirat uudelleen. Sitä karvamäärää! Mistä ihmeestä sitä tuleekin niin paljon?

Furminaattori
Töihin siitä Pimu!

6 kommenttia:

 1. ai tuommonen kampa.. hyvä että ovat keksineet apua koirien kotihoitoon. ehtiikö nyt saada lämpimän turkin, jos tulee kovat pakkaset.. sitä vain mietin.. minulla ei ole koiraa ja tyttären koiruudet on niin lyhytkarvasii että ei niitä tarvii furminoida.. mun linkit on vähän muuttuneet, melkeen joka sivulle kanttsii kirjautua erikseen jollei mene profiilin kautta..
  Koirat taitaa tykätä mistä vaan mikä tuntuu kivalta..minäkin tykkäisin, kun joku vähän silittäisi päätä;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos viestistäsi Aikku!

  Kyllähän ne rapsutukset tekisivät hyvää itse kullekin! :D

  Tuo karva, joka lähtee, on kesäkarvaa, ja auttaa koiraa pääsemään siitä eroon, kun se joka tapauksessa irtoaa. Eli se ei irrota kiinni olevaa karvaa. Ei kutise eikä vaivaa, ja huushollikin pysyy siistinä kun furminoi muutaman kerran.

  Suositus on että furminoisi kahden viikon ajan syksyllä joka päivä pahimpaan karvanlähtöaikaan, samoin keväällä, että se irtoava karva lähtisi kunnolla pois.

  Nyt on se pahin aika, ihan hirveää, kun huusholli on täynnä karvoja vaikka kuinka siivoaa joka päivä. Tätä kestää vielä muutaman viikon.

  Voi että nyt on taas ikävä keli monen aurinkoisen päivän jälkeen. Tulisi se aurinko taas esiin, vaikka ei lämmittäisikään!

  VastaaPoista
 3. Hieno karvaläjä, ei muuta kuin langan tekoon ja kutomaan:) Olen huomannut muuten ihan saman ilmiön ihan normaalilla karttaharjauksella, koirat ikäänkuin ihmettelevät karvojaan, kuten tämä lutunen Pimukin tässä:)

  VastaaPoista
 4. Joo, Mustis! Olen kyllä ajatellut asiaa, ja miniän äidille viime vuonna keräsimmekin noita karvoja, hän on käsityöihminen, taitaa olla sen alan opettajakin, tai ainakin ollut.

  Lutunen Pimu ihmettelee varmaan, että miks toi kasa haisee minulle itselleni, minähän olen tässä!? :D

  VastaaPoista
 5. Niin sitä kai ne ihmettelevätkin? Tulee muuten lämpimät langat näistä karvoista:)

  VastaaPoista
 6. Niin, en ole kysynyt, onko näistä karvoista tehty mitään. Pitääpä kysäistä.

  VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.