9. tammikuuta 2011

No voihan petkele!

Minä olen tänään poistanut jäätä parkkipaikalta petkeleellä pari tuntia. Kolasin myös tosi raskasta lunta pois pihalta ja parkkipaikalta. Vaikea päästä autolla ylös sieltä kun on niin liukasta, ja on plussakeli.

Minulla on nelivetoinen Audi Quattro joten ei ole ongelmaa mutta pojalla on auto jonka kanssa voi olla hankala päästä pois. Hänen pitää päästä aamuyöstä Turkuun sairaalaan jälkitarkastukseen, laiva lähtee puoli neljä aamulla. Siksi tein tuon työn just nyt. Hän ei voi tehdä tuollaista kun on vasta selkä leikattu.

Kolaan lumet ensin tielle, kun ei muualle mahdu, ja sen jälkeen lapioin ne ojan puolelle. Nyt on jo aika korkeat reunat, joten joudun kuskaamaan lumen aika pitkälle ennen kuin voin lapioida pois tieltä matalimmasta kohdasta.

Tänään kävi hyvä tuuri. Kun olin saanut ne lumet sinne kylätielle, tuli naapuri traktorin kanssa ja työnsi pois eikä minun tarvinnutkaan. Säästyi ainakin tunti töitä.

Aamulla oli autotallin katolta romahtanut kaikki lumet - tielle tietenkin, autotalli on ihan tien vieressä. Puoli tietä oli tukossa. Ja taas sattui tuuria, auraustraktori tuli ennen kuin ehdin kolaamaan/lapioimaan!

Olisi se ollutkin kova työ kun lumi painaa tosi paljon.

Mutta kyllä se parin tunnin petkeleellä hakkaaminenkin käy työstä! Nyt tuntuu olkapäissä ja niskassa asti. Mutta onpa asfaltti nyt näkyvissä! Laitoin vähän tuhkaa siihen päälle.

9 kommenttia:

 1. Täälläpäin käyttävät liukkauden poistoon suolaa, siellä missä se on mahdollista.
  Muita keinoja ovat kanakalkki ja vartavasten myynnissä oleva hieno kivimurske.

  Nyt olisi sen vahatun kolan markkinat!

  VastaaPoista
 2. Joo, suolaa minäkin olen käyttänyt mutta se oli loppu. Kivimurske/hiekka mitä meillä on kasa tuolla tontilla, on kamalan lumikasan alla!

  Tuhka on tosi hyvä ja luonnonystävällinen aine, sulattaa heti ja tekee pinnan karkeaksi ja huokoiseksi. On sen verran kaukana sisääntuloväylältäkin ettei tule kengissä mukana sisälle.

  Ei millään kolalla saa nyt pois tuota jäätä, petkele tai tehokas lämpöpuhallin ovat ainoat vaihtoehdot! Ei onnistunut edes ojalapiolla! :)

  VastaaPoista
 3. Kokeile moottorisahaa. Semmosia ristikkäisiä viiltoja ajourien kohdalle.

  VastaaPoista
 4. Ei taida olla talossa toimivaa moottorisahaa tällä hetkellä. :)

  Osaan kyllä käyttää sellaista! Mutta saattaishan sillä tulla urat asfalttiinkin!

  En ole niin tottunut käyttäjä, vaikka yhden ylispuun olenkin katkaissut hirsitaloa varten ikuisuuksia sitten. Ja tietenkin katkonut polttopuiksi muita, ohuempia pöllejä.

  Mutta nyt on tuo sisäänkäynti kunnossa, tuhka auttaa tosi nopeasti, ja tekee lumen pinnan huokoiseksi ja sulattaa nopeasti. kävin just katsomassa, on osittain jo kuiva asfaltti siellä.


  Tuhka on siitä hyvä että sade vie sen mennessään ja se on hyvä happamelle maaperälle, kuten meillä on just siinä ympärillä.

  VastaaPoista
 5. Moottori- eli äänisaha on heti nippusiteen jälkeen ihmiskunnan suurimpia saavutuksia.

  VastaaPoista
 6. Hahahah...

  Ja Jeesusteippi! Sitä ilman ei tule toimeen! ;)

  VastaaPoista
 7. herra jee kun nuo miehet antaa helppoja ohjeita, pedrokin mokoma, että moottorisahalla! Ristus sitä miestä, kun leikkiä laskoo totisestaa asiasta. laita kuulee karkeeta soraa jos saat se on puhdas luonnontuote. hiekkaa vaan ei siinä muu auta.

  VastaaPoista
 8. nii ja ihan tiedoksi en aio jatkaa p.. kanssa keskustelua, ei kai mun tarvitse selitellä yhtään mitään jokainen joka katsoo hänen sivunsa ymmärtää kyllä mitkä elämän arvot ihmisellä on.

  minulla on aivan toisenlainen asenne elämään. pidän huiumorista ja jatkan nyt vielä kertomuksia ek trehveistä, niissä on nyt jälkikäteen nauramista oli niissä kaikissa niin hassua menoa. se oli nyt eka osa, seuraava on kuopion sulhaskandinaatti.. mutta työstän vielä tekstiä.. siinä saan nauraa eniten itselleni..olin kyllä hullu joo , mutta tyhmä en ollut..niillä sanoilla on iso ero. po... nimitti mua tyhmäksi ja on toistuvasti arvioinut kaikki tekstinikin tyhmiksi ja plaa plaa jutuiksi, joita ei jaksa lukea, mutta hakkua jaksaa.. sellainen kaveri. tai eihän se mulle kuulu, mutta ystävilleni kerron.

  VastaaPoista
 9. Tuo tuhka auttoi yllättävän hyvin hätätapauksessa. Sitä soraa onkin meillä pihalla mutta pirskatti vie kun on joutunut paksun lumikerroksen alle! :)

  Minä tykkäsin kovasti siitä sinun jutustasi:

  "OLIN TREHVEILLÄ. Oli kuule, pitkä korsto,188cm ,ikää oli 82v. kovasti luetteli omaisuutta, orotas mitä ne oli;
  joo ensteks hää oli juur jääny leskeks, ristus, heti monttubileist päästyään deittiin.. very very nice. yes.
  Nii joo omakotitalo oli täs Helsingis meren rannalla, huviloita oli savos, Tammisaares ja purjeveve venesatamas, mersu, ristus, mulla pätkii..."

  Hauska!

  VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.