10. lokakuuta 2010

Vaeltelua Lemlandin metsissä - vandring i Lemlandsskogarna

Tänään löysin uuden polun Lemlandsledeniltä. Poikkesin siis varsinaiselta vaelluspolulta ja löysin polun läheiseen metsään jossa on ollut tulipalo vuonna 2008 keväällä, samalla viikolla kun ostimme talomme täältä. Tuonne metsään on jotain puoli kilometriä matkaa mutta en ole aiemmin käynyt siellä, koska metsä tuolla "vuorella" on todella risukkoinen ja louhikkoinen. Nyt löysin polun sinne toista kautta. 

Kiipesin siis "vuorille" tänään koirien kanssa. Oli kyllä mahtava reissu kun oli niin kaunis sääkin! Siellä oli tosi kaunista! Katsokaa kuvat, palaneita puita oli siellä jäljellä ja jotkut tosi kauniita! Tämä oli kyllä tosi hieno kokemus! Jos oli hieman raskas reissu niin kannatti! Varmasti tämä kerta ei ole ainoa!

Idag hittade jag en ny stig från Lemlandsleden till skogen där det var skogsbrand våren 2008, samma vecka som vi köpte vårt hus i närheten, ca en halv kilometer från oss alltså. Jag har inte varit på "berget" tidigare eftersom det är väldigt buskigt och stenigt där men idag hittade jag en stig till "berget" från andra sidan! Om det var lite tungt att kliva uppför "berget" så var det verkligen värt det! Det blir nog några fler gånger också!

Det var väldigt vackert! Titta på bilderna och de brända träden! Vilken naturupplevelse!


Kuinka kaunis,vaikkakin palanut puu!
Vilket vackert träd även om det är bränt!
23 kommenttia:

 1. Mahtava kuvasarja...ovatko koirulisi karjalan karhukoiria vai mitä rotua..?

  VastaaPoista
 2. Ihana kuvasarja!Kyllä sulla on upeat lenkkipolut.

  VastaaPoista
 3. mulla on "aina" ollut haaveissa päästä ahvenanmaalle...tää kuvasarja toi sitä taas lähemmäks!

  VastaaPoista
 4. Voi sentäs, muistuu ihan mieleen se kesä, kun käveltiin Maarianhaminan kallioilla. Olin siellä lapsenpiikana, 1,3,ja 5vuotiaat,ruotsista ehdot saaneena mukamas kieltä oppimassa.
  Kyllä tuolla kävelisi vaikka ilman koiriakin. Kyllä sun kelpaa!
  Tuollaisessa maastossa pitäisi ne ensi treffit olla , eikä missään mölydiskoissa.

  VastaaPoista
 5. Kaunis blogi ja kauniit kuvat vaellusreissultasi

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommeistanne!

  Luulin ettei tullut hyviä kuvia kun oli vain kännykamera mukana mutta tuli yllättävän hyviä. valaistus oli hyvä.

  Tämä paikka on tosiaankin ihan meidän lähellä,enkä ole siellä käynyt koska se on nin louhikkoista tällä meidän puolella.

  Eilen sitten lähdin yhtä minulle uutta reittiä jatkamaan tuota Lemlandsledeniä, toiselta puolen kylää kotiin päin, ja tulin toista kautta tuonne "vuoren" lähelle. Siitä sitten lähdin oikaisemaan kotiin vuoren yli kun olisin muuten joutunut liian kauas kotoa ja vaelluksesta olsi tullut liian pitkä.

  Eihän siellä polkuja ollut, vain sinne vuoren juurelle, mutta eksymisvaaraakaan ei ollut, siellä on tuulimyllyt tienviittana, ne ovat meiltä kilometrin päässä linnuntietä. Ne kuuluvat koko ajan, kummitusmaisia suhahduksia kun lavat pyörivät.

  Oikealla tuulella ne kuuluvat meille kotiin asti. Ensimmäisellä kerralla kun kuulin ne meidän pihalla, pelästyin, kun oli ilta ja pimeä ja ne kummalliset suhahdukset kuuluivat jotenkin aavemaisesti.

  Olen maailman paras eksymään, mutta aina olen kotiin päässyt!

  Äitikoira on sekoitus bordercollieta, jotain muuta, ehkä jäniskoiraa tai pystykorvaa tai karjalan karhukoiraa. Eniten borderia kuitenkin. Pennun isä on puhdasrotuinen suomenlapinkoira, väriltään ruskea/musta/valkoinen, kuin saksanpaimenkoiran värit, mutta pitkäkarvainen. Kolme pentua oli tätä isän väriä ja kaksi pentua näitä mustia äitinsä värisiä. Pidin pienimmän pentueen pennuista. Se täyttää 8 kk 19 pv lokakuuta ja sen nimi on Pimu, äiti on Nalle kun pentueen omistaja luuli sitä poikakoiraksi! Ja emällä on juoksuaika - taas!

  Yksi pentu on Pohjois-Ruotsissa, yksi Pohjois-Suomessa Utajärven lähistöllä, loput täällä Ahvenanmaalla.

  VastaaPoista
 7. Tänne Ahvenanmaalle vaan joku miitti vaikka keväällä tai kesällä!

  Kyllä täällä kelpaa käydä ja mielenkiintoisia katsomisen kohteitakin löytyy, Kastelholmin linna, Bomarsund, vaikka mitä. Kesäinen Ahvenanmaa on vilkas ja kiva! talvisin aika kuollutta.

  VastaaPoista
 8. Ihania maisemia Laali,
  Tuossa sitä luontoa, mistä saa voimaa!
  Laitoin sinulle yhden kommentin Kepan blogiin.:)
  Kirjauduin tänne myös lukijaksi.

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Luonnossa on niin ihana olla. Nyt kun ei ole enää omaa venettä metsä korvaa meren ihan mukavasti! Kävelen kyllä usein meren rantaankin, täälä ei sinnekään ole kuin vartin kävelymatka.

  Kiva juttu kun kirjauduit lukijaksi!

  Tänne tulee vielä paljon lisää juttua kunhan saan niitä kirjoitetuksi. Pitää ensin saada inspiraatioita! Osa on jo aloitettu mutta vaatii vielä korjauksia ja stilisointia! :)

  VastaaPoista
 10. Hienoja koiruuksia ja kuvia! Mutta olikohan se puu palanut, josko kelottuminen tai tervaroso oli tehnyt tehtävänsä? Kaunista syksyä edelleen, tosin taitaa talvi painaa päälle.

  VastaaPoista
 11. Kiitos!

  Kyllä se käkkäräpuu tuossa yhdessä kuvassa jonka alla on tekstiä (kuten muutkin kuvissa olevat) on oikeasti osin palanut, siinä oli pinnassa ohut kerros hiiltä. Kaikki puut eivät ehtineet kunnolla palamaan kun palo sammutetiin niin tehokkaasti helikopterilla.

  VastaaPoista
 12. vautsi, mikä kuvasarja. Hyvin onnistuit kännykamerallakin. Houkuttaa ihan tulla kävelemään tuonne väkkäräkäkkärämaastoon.:)

  VastaaPoista
 13. No joo, totta kai tiedätkin mikä on tauti ja mikä palanut, roso näyttää kyllä tai joku muukin tauti (mikähän)niin hiiltyneeltä, sori brassailu:)

  VastaaPoista
 14. Heh... en minä sitä brassailuksi mieltänyt ollenkaan! Joten no problems! :)

  Olimme juuri ostaneet talomme tästä metsäpaloalueen vierestä, edellisenä päivänä, kun se metsä paloi ja kaikki ihmiset evakuoitiin sieltä.

  Poikaani ei päästetty taloa katsomaan kun pelkäsivät että koko meidän pikkukylä palaa! Täällä on jotain 7-10 taloa. Kyllä pelotti että nytkö se talo menee ennen kuin ehtii edes muuttamaan sinne!

  Onneksi ei palanut! :)

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Joo, minulla tuli myös bonsaipuut mieleen - siellä on todella kaunista nyt kun kaikki risukko on palanut pois eikä ole vielä kasvanut takaisin.

  Vuh vuh takaisin iloisilta hauvoilta! :)

  VastaaPoista
 17. Kivoja kuvia!.Koirani on tullut eläinlääkäriltä onnellisesti.Mulla on merikuvia varasto,kun asuin pari vuotta Kaskisissa.Meri oli hieno.Ahvenanmaallakin on kaunista,kuten aina meren lähellä.Kiitos myös kommenteistasi!

  VastaaPoista
 18. Voi kuinka kiva juttu että koireliinilla on taas kaikki ok.

  Meri on ihana elementti! Niin rauhoittava, mutta joskus myös pelottava.

  VastaaPoista
 19. Hei Laali, voi että olin iloinen, kun löysin blogin, jossa on sekä suomea että ruotsia ja jopa ymmärsin jotain. Aloitin ruotsin opiskelun täällä Saksassa ja vaikka eteneminen on hidasta, aion oppia, kun saksan kautta sitä on helpompi opetella kuin suomen kielen kautta. Kuvat ovat ihania, puut niin rauhoittavia.En ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla, mutta suunnitelmissa on. Iloista mieltä syksyn harmauteen.

  VastaaPoista
 20. Hei Tintti!

  Kiitos kehuista!

  Kiva kun löysit tänne. Aion kirjoittaa enemmänkin ruotsiksi, koska minulla on niin paljon ruotsalaisia ystäviä ja on kiva jakaa myös heille.

  Saksan kielen kautta oppiikin varmasti ruotsin kieltä paljon paremmin, vaikka kielioppi onkin erilainen. Mutta on tosi paljon samanlaisia sanoja.

  Kyllä tänne Ahvenanmaalle kannattaa tulla käymään kesällä, talvella täällä on aika kuollutta. Mutta kesäinen Maarianhamina kuhisee ihmisiä ja saaristo on ihanimmillaan.

  Jos tulee jokin pulma ruotsin kielen kanssa niin kysäise vain minulta, autan mielelläni!

  Toivon sinullekin iloista mieltä syksyn harmauteen!

  VastaaPoista
 21. luonto tekee tehtävänsä ja peittää tuhon jäljet itsekseen. En ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla, viikko sitten ajoin laivalla siitä ohi aamu kolmelta, kun saavuimme taas lomalle Suomeen. Iloista syksyä sinulle ja kiitos komeista luontokuvista. Vaikkakin sitten kännykällä otetuista..

  VastaaPoista
 22. Kiitos! Nyt on onneksi parempi kännykkäkamera!

  Vanha kunnon digitaalikamerani sanoi sopimuksen irti, ja nyt kuvaan enimmäkseen smartphonen kameralla, joka on aika hyvä.

  VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.