19. helmikuuta 2011

Uusvanha Mersu!

Noniin, ostin Mersun eilen. Sain satasella.

Minä ja poikani Jan kaivettiin auto lumikinoksesta, mihin se syksyllä oli jäänyt. Meni kaiken kaikkiaan tunti kun lähdimme kotoa, kaivoimme auton esiin ja vedimme käyntiin. Siinä oli tien ja auton välissä tosi kova jääkantti, jonka särkemiseen meni suurin aika. Minä hinasin ja poika oli hinattavan ratissa. Piti ottaa irti nykäisemällä, mutta sitten olikin ihan helppoa.

Oli vähän jännää lähteä ylämäkeen sillä, kun pojan Mersu Coupen renkaat lipsuivat aikalailla vedettäessä ylämäkeen. Painoin vain kaasua ja kun tulimme ylämäessä risteykseen, ei onneksi tullut autoja ja sain rauhassa ajaa tielle "täyttä vauhtia" niin ettei tarvinnut pysähtyä. Ja sitten se hinattava lähtikin käyntiin ja sillä saattoi ajaa kotiin.

Tiesimme että autossa on vikaa jossakin, ja tänään ilmeni että starttimoottorin planeettavaihteistossa on hammasratas rikki. Kaikki muu toimii ihan hyvin.
Autolla on katsastuksen jälkeen ajettu parikymmentä kilometriä, omistaja oli katsastuksen jälkeen lähtenyt laivalla Kapellskäriin ja Norrtäljen tielle auto oli hänet jättänyt. Eli alle 20 km Kapellskärin satamasta. Hän oli hinauttanut auton takaisin tänne Ahvenanmaalle.

Kauppaan kuuluu sekä kesä- että talvirenkaat, ihan ajettavia vielä vaikka ei kovin hyviä. Mutta vanteet ovat oikein hyvät. Yllätys yllätys - siinä oli myös radio, jossa irrotettava etupaneeli.

Yllätys oli myös nuo kesärenkaat jotka olivat takakontissa. Tänään vasta huomattiin ne kun avattiin takaluukku eka kertaa!

25.2.2011: Nyt startti on vaihdettu. Haimme sen matkahuollosta töiden jälkeen. Nyt poika on koeajolla. Vaihtoon meni max vartti! Hieno juttu! 

2 kommenttia:

  1. Halvallapa sait ja mukava yllätyskin oli mukana? Nyt vain huristelemaan kun saat ne planeetat kuntoon! Äläkä unohda sitä hyvää kummistusideaasi:)

    VastaaPoista
  2. Joo, planeetat ensin kuntoon ja eiku menoksi!

    En unohda kummitusideaani, se on sydämen päällä koko ajan! :D

    VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.