8. toukokuuta 2014

Yllättävä "löytö"

Talo nyt. Tämä on vähän räikeän
näköinen. Ehkä kuvaa on manipuloitu
hiukan.
Eilen vai olikohan se toissa päivänä siskontyttö laittoi FB:n seinälleni erään linkin ja kysyi: Raili - jotenki näyttää tutulta tää kämppä? Onko se juuri SE?

Ja OLIHAN SE  JUURI SE! Nimittäin talo, jonka olen suunnitellut, piirtänyt ja sisustanut, ja osin myös rakentanut. Tuossa linkissä on paljon valokuvia. Tässä aikaisempi juttu.

Harmillista, että ovat maalanneet talon noin räikeillä väreillä, ennen se oli suurin piirtein kallion värinen, ja piiloutui sopivasti luontoon.

Harmi kun ovat pilanneet talon osittain sisäpuoleltakin! Keittiössä oli keraaminen liesi, nyt ihan tavallinen.

Talo ennen. Tämä kuva on otettu
kun oli pilvistä ja harmaata.
Mustasta kivestä tehdyt tasot sekä keittiössä että kylppärissä olivat kauniit. Kivitasoissa kimaltelivat spektroliitit pieninä sateenkaaren värisinä pilkkuina. Kylppärissä se oli erityisen hienon näköinen valkoisen marmorin kontrastina.

Halusin, ettei siinä talossa olisi liikaa saunamökin tuntua, vaikka halusinkin, että siinä on paljon puupintaa, koska se on niin luonnollinen ja kaunis materiaali. Mutta liika on aina liikaa.

Kylppärin vihreä taso on suorastaan hirvittävä ja halvan näköinen, keittiönkin kyllä, ei sen puoleen. Mutta makuja on moneksi, eikä talo ole enää meidän.

Sininen kukkatapetti on vielä sama yläkerran makkarissa. Mulla on tällä hetkellä samaa kuviota oleva sängynpeite omassa makuuhuoneessani. Tilasin tapetit ja kankaat sekä tyynyliinat yms. Englannista, kylläkin K-Raudan kautta. Minulla on silloin hankitut kaikki kankaiset jutut täällä. Jokaisessa huoneessa oli oma, hillitty väriteemansa, ja niihin kuuluivat myös tekstiilit tapettien kuvioiden mukaan.

Muitakin tapetteja on jäljellä. Minä olen tapetoinut suurimman osan huoneista itse.

Hirret haettiin erään sukulaisen maatilalta pohjoisesta, ja ostettiin myös valtiolta samalla alueella. Puut olivat hakkuissa kasvamaan jätettyjä ylispuita. Ne sai kaataa, kun ne olivat siementäneet hakkuualueen, ja pientä männyntainta oli alkanut kasvamaan.

Minäkin kaadoin yhden puun, että voin kehua, että olen ollut puun kaadossa, moottorisaha oli kyllä melkoisen painava nykyisiin verrattuna.

Porealtaassa on juotu jokunen lasillinen shamppanjaa! On olemassa muutama kuvakin, mutten löytänyt niitä tähän "hätään"!

Talo oli Venäjän federaation omistuksessa vuosia, mutta kai se on luopunut siitä. Itse asuimme tässä talossa reilut kaksi vuotta.

Aikaisempi juttu

2 kommenttia:

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.