14. tammikuuta 2013

Tavarataivaassako?

Luin Hesarista tänään mielenkiintoisen jutun dokumenttiohjaaja Petri Luukkaisen kokeilusta Tavarataivas, vuosi ilman tavaraa.

Hän tyhjensi kämppänsä ihan kaikesta, hänellä ei ollut edes vaatteita! Joka päivä sai hakea yhden tavaran.

Siinähän piti sitten harkita tosi tarkkaan, minkä tavaran hakisi seuraavaksi!

Itse olen ajatellut tuota tavaran paljoutta viime aikoina, kun olen tyhjentänyt olohuonetta. Pitää tehdä pintaremontti seinille, ja olen päättänyt tyhjentää koko olkkarin, ettei siellä olisi mitään haittana remontin aikana.

On se melkein mahdoton tehtävä!

Itse en ole koskaan ollut mikään shoppailija, eikä siihen ole nykyisin varaakaan. Silti tuota tavaraa on kertynyt vuosien varrella. Viime vuosina en ole ostanut periaatteessa mitään, mikä ei ole käyttövaatetta. Vaateshoppailusta en edes pidä, joten vaatteitakaan ei ole tullut hankituksi kovin paljon.

Minussa on kuitenkin ilmeisesti hiukan hamsterin vikaa, koska tuota tavaraa (yleensä vanhaa) on nurkat täynnä, myös vaatteita jopa 2000-luvun alusta, joitakin jopa 1990-luvulta! Jos vaikka muka tarvitsisin niitä tai ompelisin niistä jotain. No... en ole edes ommellut moneen vuoteen kunnolla, mitä nyt koiralle takkia tai valjaita ja lyhentänyt housujen lahkeita. Lahkeiden palatkin olen säästänyt!

Laitoin myyntiin vanhoja, mutta hyväkuntoisia tyylihuonekaluja (pieniä ja suuria) paikalliselle nettitorille syystalvella. Kuvassa osa tavaroista.

En ole saanut myydyksi juuri mitään, vaikka tavarat ovat hyväkuntoisia, ja hinta kympin pari kappale, isommat tavarat hiukan kalliimpia.

Kuvassa olevan ison ruokapöydän tuoleineen olen periaatteessa saanut myydyksi, mutta ostaja on aina siirtänyt hakemista ja maksamista. Ehkä siinäkin on rahasta kysymys. Viime viikolla rouva ilmoitti kuitenkin, että hän tulee rahojen kanssa tällä viikolla. Saapa nähdä tuleeko.

Tässä linkki tuohon juttuun Luukkaisesta. Se on mielestäni hauska, ja pani miettimään omaa hamsterin käyttäytymistäni. Aiha huvittavaa, kun kaveri juoksee kaduilla pelkkä Hesari suojanaan hakemaan ensimmäistä tavaraansa varastosta, kilometrin päästä kotoa!

Tuolla on myös kysely, mitkä ovat kymmenen välttämättömintä tavaraa Sinulle. Aion miettiä asiaa tarkasti, ja sitten tehdä luettelon välttämättömistä tavaroistani!

7 kommenttia:

 1. Luin saman jutun ja olen jo pitkään toiminut käänteisesti tavaran hankkimisessa.
  Jokaista uutta vaatekappaletta tms kohden hävitän tai myyn kaksi vanhaa.

  Homma toimii helposti.

  VastaaPoista
 2. ... ja kymmenen vuoden kuluttua en tarvitse vaatekaappia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ovat samat aatokset itsellänikin, pelkkä puukirstu riittää!

   Poista
  2. Niinpä taitaa riittää!

   Tuo alempana oleva teksti "Hyvä idea" oli tarkoitettu Pedrolle, mutta smartphone ei ollut tarpeeksi viisas osatakseen avata reply-kommenttilaatikon. :)

   Poista
 3. Hyvä idea!

  Itse olen huomannut, että tuntuu jotenkin raikkaammalta kun ympäristössä ei ole niin paljon tavaraa. Eli jatkan edelleen askeettisempaan suuntaan.

  VastaaPoista
 4. Näinhän meillä täällä monesti käy, pari kertaa pienempään muuttaneena olen luopunut mielestäni jo paljosta turhasta ja tarpeellisestakin tavarasta ja ostan silloin tällöin vaihtelun vuoksi myös uutta ja laitan entisen kiertoon, mutta linkki oli hieno, kiitos Laali, kävin siellä sitä ihastelemassa, mutta en osannutkaan heti tänne takaisin:)

  Eihän sitä paljon sinne viimeiselle matkalle tarvita, kiva jos saa edes sen arkun, mutta ehkä vielä hetken viivymme tässä omassa tavarataivaassamme?

  Vaatteita on kyllä niin vähän, ettei oikeastaan kärsisi enää yhtään vähentää, no kesävaatteet voisi heittää tietysti harakoille, mutta kohtahan niitäkin tarvitaan, ihan nakuna kun en viitsi tuolla julkisilla paikoilla kulkea, kotona se ei ole niin nuukaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun en ehdottmasti halua edes arkkua viimeiselle matkalle, uurna riittää! :)

   Tänään on vanha turkki tarpeen, täällä on parikymmentä astetta pakkasta. Se on harvinaista "herkkua"!

   Mun tavarataivas hermostuttaa kyllä hiukan, pitäisi saada taloa tyhjäksi, että saisi tehtyä pientä stailausremonttia.

   Poista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.