15. heinäkuuta 2012

Kesä

Noniin, nyt on sitten kesä jo puolivälissä, enkä ole saanut tehdyksi juuri mitään, en pihalla enkä sisällä talossa. Suunnitelmia on ollut vaikka kuinka paljon, mutta en ole toteuttanut juuri mitään. Ei kyllä ole lomaakaan.
Klematis kukkii

Aloitin uudessa työpaikassa kesäkuun lopulla enkä siis voi pitää lomaa tänä kesänä.
Käväisin pikareissun pohjoisessa sukujuhlissa ja tietenkin tervehdin siskoja samalla. Helvi-siskon kanssa käytiin merenrannassa uimassa Maksniemessä, ja uitiin me joka päivä pihan altaassakin. Ja tottakai saunoimme! Meressä oli aika viileä vesi, mistä minä pidän, ja sisko myös. Olemme kylmävesifriikkejä!

Lispe-siskon luona ehdin käymään vain päiväseltään, kun oli niin lyhyt vapaa, pidennetty viikonloppu. En tullut ottaneeksi kuvia tai videoita hänen puutarhastaan. Helvin puutarhasta otin, ja kuvakavalkadi sekä video ovat tässä lopussa. On se todella kaunis! Kateeksi käy!

Lispe-siskolla on myös puutarha, jota olisi pitänyt kuvata, on se niin upea. Siskot ne jaksavat värkätä puutarhan kanssa, solisevia suihkulähteitä, kasveja, kaikenlaista kivaa.

Kävin myös pojan anoppilassa Utajärvellä, siellä Pimu ja Nalle ovat vieläkin. Poika jäi lomalle samalta reissulta, ja koirat myös. Minä tulin takaisin junalla, koska menin pojan kanssa autolla, ja hän jäi sinne. Video koirien iloisesta menosta on tässä lopussa.

On niin mahdoton ikävä koiria, että tuntuu, ettei osaa tehdäkään mitään. Siksipä olen käynyt pyöräilemässä paremman puutteessa.

Lemlandia on tullut nyt kierretyksi, en kyllä ole tehnyt pitempiä reissuja, vaikka aikaa niissä on mennyt, koska olen kuvannut aika paljon. Ehkä ensi viikolla menen kaupunkiin asti Meripäiville. Eihän sinnekään ole kuin jotain 10-11 km. Kun saisi vain lähdetyksi!

Pyöräilin Lemlandin keskustan ohi Norrbyn laiturille, ja pääsin kuvaamaan veneen vesillelaskua.

Lemströmin kanavalle pyöräilin perjantaina 13 päivä, ja satuinkin mukavasti sillan avaamisen aikoihin. Kun menin sinne, ei näkynyt ainuttakaan venettä, mutta kun kello alkoi olla tasan, siellä oli yhtäkkiä vaikka kuinka monta odottamassa sillan avaamista. Silta avataan tasatunnein. Nyt se kuitenkin avattiin vasta noin kymmenen minuuttia myöhässä. Ehkä he odottivat erästä työvenettä, joka sitten saapuikin. Silta avattiin vielä toisenkin kerran, kun huomasivat että oli tulossa veneitä juuri kun silta oli suljettu melkein kokonaan. En ole ennen sellaistakaan nähnyt.

Lisätietoa Lemströmin kanavasta toisessa blogissani: Lemströmin kanava

Juhannuksena olimme Engelska Parkenissa katsomassa juhannussalon nostoa, mutta se epäonnistui, koska salko murtui heti noston alkuvaiheessa. Siitä olen kertonut toisessa blogissani, eli täällä.

Tämän videon oli Åland24-tv-kanava löytänyt, ja soittivat sitten kysyen lupaa näyttää se televisiossa. Tietenkin lupasin. Ja sitä sitten näytettiinkin jokaisessa lähetyksessä parin päivän ajan. Iso uutinenhan se olikin, uutispula on kai melkoinen juhannusaikaan, kun juuri muita kuin turisteja ei ole pääsaarella.


Pyöräily Lemströmin kanavalle 13.7.2012


Pyöräily Lemlandin keskustan ympäristössä ja Norrbyn laiturille 11.7.2012


Siskon puutarha 1.7.2012  kuvina, slideshow


Siskon puutarha 1.7.2012, video.


Pimu, sen sisko Tytti ja äiti-Nalle iloitsevat Utajärvellä.


Juhannussalon nosto epäonnistuu

14 kommenttia:

 1. Kiirettä pitää Sinulla Laali, mutta koiruudet ja puutarhat ovat aina mukavia. Tuossa tuo leikkiinkutsu ei oikein ottanut tulta, olisiko muita vähän laiskottanut. No kaipa ne kotiin palajavat kun on aika. Sinulla on nyt lomaa koirista:)

  VastaaPoista
 2. Hihh... kiirettä pitää, eikä saa mitään aikaseksi! :D

  Taisi matka laiskottaa tuossa videossa, eikä leikkiinkutsu siksi oikein ottanut tulta, mutta otti se sitten enemmän myöhemmin.

  Lomaa koirista en haluaisi, mutta ei voi mitään. No, sitä mukavampi sitten kun ne tulevat takaisin.

  VastaaPoista
 3. Selkä ikkunaan päin (ikkunana takana sateisen harmaa aamu, puut tosin ovat vihreitä!) ja koin kesän tunnelmia kuviasi katsellen. Upeita ovat maisemat, kauniita siskojesi puutarhat! Ja se musta kissa taisi nauttia poseeraamisesta ennen kuin pötki pakoon. Meidän perheen kissa oli aikoinaan oikea linssilude, heti kun huomasi että aletaan kuvia, tunki naamansa melkein kameraan kiinni. Se tykkäsi myös pitää rusettia kaulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Petriina että sait kesäisiä tunnelmia!

   Ahvenanmaa on kyllä kesälomailijan unelmapaikka, jos ei oteta huomioon hintatasoa! :)

   Täällä on ollut todella kaunis kesäinen viikko. Eilen illalla alkoi satamaan vettä ja satoikin reippaasti vähän aikaa. Nyt pilvistä mutta sateetonta ja lämpöä riittää.

   Musta kissa tykkäsi niin paljon olla kuvattavana, etten ensin meinannut saada kuvatuksi mitään, kun se yritti tulla niin liki! :)

   Siskojen puutarhat ovat todella hienoja, kun ajattelee niiden pohjoista sijaintia ja sitä, kuinka vähässa ajassa ne on saatu aikaan.

   Poista
 4. Kiva nähdä edes kuvia Ahvenanmaalta, kun en saa aikaseksi jo monta vuotta suunittelemaani pyöräretkeä vanhoihin maisemiini.

  Kyllä minä vielä kerran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun edes kuvia! Niin...

   Tervetuloa vaan!

   Tämähän on tosi mainio pyöräilykohde.

   Poikani kävikin täällä pyöräilemässä pari kertaa ennen kuin edes tiedettiin että päädymme tänne. Itse olin veneilemässä 80-luvulla täällä, Sottungassa oli mökki vuokralla ja ajelimme sieltä sitten kaupunkiin.

   Etkö ollutkin purjehtinut täällä? Minulla on sellainen mielikuva.

   Pyöräilen mielelläni pätkän matkaa kanssasi, jos tulet! Ja tottakai tarjoan kahvit ja lounaan! Meidän talo on sopivasti matkan varrella kun menee kaupungista lauttasatamaan Långnäsiin, josta pääsee eri saarille.

   Poista
 5. Jepjep!

  Olen kulkenut Ahvenanmaalla vuodesta 1974 vuoteen 1998. Aluksi autolla mökkimatkoilla. Vuodesta 1975 moottoriveneellä, josta siirryttiin purjehtijoiksi 1983.

  Saaret tulivat hyvinkin tutuiksi, niinkuin Maarianhaminakin. Purjehtijan ikiaikainen ystävä asui talvet pääkaupungissa ja kesät Torsholmassa.
  Olimme Ahvenanmaan saaristossa joka kesä pitkälle syksyyn. Piipahdimme sieltä Tukholmassa omalla veneellä ja poikkesimme usein paluuumatkalla Tanskasta tai Saksasta.

  Olen käynyt Purjehtijan kuoleman jälkeen myös muutaman päivän busimatkoilla mm. Eckerössä,
  viimeksi kai 1998?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin aivan oikein sitten! Tunnet alueen paremmin kuin minä, ainakin tuon vesistöpuolen!

   Minä en ole veneillyt täällä kuin kolmena kesänä ja silloin 80-luvulla viikon. :)

   Poista
 6. oli sentään tämän verran lomaa.. hienoja kuvia ihanista puutarhoista.. terveisiä tangomarkkinoilta.
  nyt on ollut paljon puuhaa ja kaikenlaisata säpinää . en ole ehtinyt paljon blogiakaan ylläpitää ja nää visiitit on ollut vähissä.. ei vaan oo ollu aikaa.. syssyllä sit taas. riemukasta kesää ja onnea uudes duunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Joo, hyvä se on vaikka lyhytkin loma. Oli ainakin kivaa!

   Vai käväisit tangomarkkinoilla, sehän oli varmaan hauskaa. En ole koskaan käynyt, joten olisi kiva joskus käydä katsastamassa.

   Kiitos toivotuksista ja mukavaa kesän jatkoa Sinulle!

   Poista
 7. Nyt tulevat elokuun kuutamot. Kylmät kuukaudet mutta meillä ei ole paljoa satanut - on ollut kuivaa. Olen monen vuoden taon jalkeen istuttanut uusia ruusuja olohuoneen eteen pihamaalle. Meillä on isot ikkunat ja on mukava katsella kun ne kukkivat aina ensimmäisiin pakkasiin. Täällä on paljon kansaa - kesämökkiläisiä ja muita lomanviettäjiä - joten "saavu elo/syyskuu" on mielessä. Silloin on niin mukavaa kun on rauhallista.
  Hyvää kesänjatkoa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Queenvickans!

  Täälläkin on ollut kohtalaisen kuivaa, ei lainkaan niin paljon sadetta kuin mantereella.

  Meilläkin ruusu kukkii nyt tosi kauniina. On ollut kiva kesä. Täällä meilläpäin ei näy paljon turistejakaan, sen sijaan saaristo ja Maarianhamina ovat täynnä.

  Täällä on ollut oikea hellepäivä tänään ja ilmeisesti jatkuu huomenna.

  Tykkään heinäkuun lopun ja elokuun tummista, samettisista öistä! :D

  Viikinkimarkkinoilla oli kiva tunnelma eilen.

  A niin kuin Ahvenanmaa

  Mukavaa kesän jatkoa Sinullekin!

  VastaaPoista
 9. Olipa kauniita maisemia videoissasi, varsinkin puutarha oli todella hieno ja iso. Koira videosta tykkäsin silti eniten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!

   Minäkin tykkään koiravidosta eniten! :D

   Kiva kun kommasit!

   Oikein mukavaa loppukesää!

   Poista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.