2. maaliskuuta 2012

Hyvää mieltä ja haasteita

Sain Aikulta, Pieniä sanoja - Aikatherine, haasteen.

Täytyy mainita vähintään kymmnen asiaa, jotka aiheuttavat itselle hyvää mieltä. Jos saa haasteen uudelleen, pitää kirjoittaa viidestä uudesta mielihyvää aiheuttavasta asiasta.

Minulla on useita asioita, jotka tuottavat mielihyvää, jotkut asiat ovat pieniä onnen murusia, jotku suuria lohkareita.

Minä olen peruspositiivinen ihminen, joten olen yleensä aina iloinen ja tyytyväinen, vaikka murheita on minunkin elämässäni ollut paljon, ja tulee varmasti olemaankin. Sellaistahan se elämä on, ylä- ja alamäkeä.

Nyt listaan kuitenkin kymmenen sellaista, jotka tuovat minun elämääni paljon iloa, lämpöä ja hyvää mieltä, nämä eivät ole tärkeysjärjestyksessä, koska sekin muuttuu päivittäin. Ja ne liittyvät usein myös toisiinsa.

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ

Rauhallinen elämä, se että saa tehdä mitä itse haluaa, eikä joku toinen arvostele tekemisiäni, eikä minua tai ulkonäköäni. Saan olla minä.

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Luonto. On aivan ihanaa vaeltaa Lemlandsledenillä, kuunnella tuulen suhinaa puiden latvoissa. Tuuli suhisee aivan eri tavalla puiden latvoissa eri vuodenaikoina. Nyt kevään korvalla suhina on aivan erityisen kuuloinen, se antaa toivoa kesästä, uudesta kasvusta ja lämmöstä.

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Koirat. On itsestään selvää, että koirat tuovat elämääni säännönmukaisuutta, iloa ja rakkautta. Ne ovat uskollisia ystäviä, ja ottavat aina iloisena vastaan, kun tulen töistä kotiin. Ja tietysti nämä ihastuttavat karvaturrit seuraavat minua myös ulos luontoon, Lemlandsledenille kuuntelemaan tuulen suhinaa, metsään valokuvaamaan puun käkkyröitä tai istumaan lämpimille kallioille, tai pulahtamaan vaikkapa mereen. Pellon reunoista ne syövät kevään ensimmäiset voikukan nuput ja talvella popsitaan ruusun marjat tontin rajan ruusupuskista. Ja kesällä tietenkin ahmitaan ensimmäiset ahomansikat kylätien varrelta ja mustikat sekä puolukat metsästä. Ne lukevat tienvarsien haju-uutiset innolla, ja ajavat naapurin kissan puuhun, jos se sattuu lähimaille. Olen saanut monet naurut näiden eläinystävieni ansiosta. Mitä tekisin ilman niitä, en varmaan jaksaisi tai viitsisi lähteä edes ulos joka päivä?

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Meri. Meri on aivan ihastuttava elementti, se rauhoittaa, se antaa perspektiiviä, aivan kuin ajatukset laajenisivat, kun istahtaa meren rannalla laiturille tai kallioille ja antaa ajatusten lentää. Meren kohina, laineiden liplatus rantakiviä vastaan, lokin kirkaisu kaukausuudessa... Kaukana putkuttava harvalyöntinen kuulamoottorivene saa minut nostalgiseksi. Kalan polskahdus rantavedessä. Mielenrauha.

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Sisarukset, ystävät. Mitä elämäni olisi ilman heitä? En osaa edes kuvitella. Minulla ei ole monta sydänystävää, mutta ei tarvitse monta ollakaan. Ja sisareni ovat myös sydänystäviäni. Vaikka asumme kaukana toisistamme, olemme lähellä. Minun ihanat siskot! Te olette vaan niin ihania!

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Taide, kirjat ja musiikki. Eihän elämää voi ajatellakaan ilman niitä! Rakastan kirjoja, enkä tule toimeen ilman niitä, luen kymmeniä kirjoja vuodessa, joskus jopa yli sata. On aivan ihastuttavaa katsella taideteoksia, tauluja, lukea taiteen historiaa, kaikkea mahdollista. Musiikki piristää tai rauhoittaa. 

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Oma perhe. Kaikki kaikessa! Se ei tarvitse sen enempää sanoja!

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Uskon ihmiseen, ja hänen kykyynsä tehdä oikein, vaikka nykyään tuntuukin usein, että ollaan menossa huonoon suuntaan. Kuitenkin uskon, että lopulta hyvä voittaa. 

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Itsensä toteuttaminen. Oli se sitten tiffanytöiden tekemistä, ruuan laittoa, blogin kirjoittamista, muuten vaan kirjoittamista, ompelemista, politiikkaa, toisten kanssa kommunikointia. On ihanaa, että niin voi ja saa tehdä, voi valita itse mitä tekee, ja milloin. 

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Positiivinen elämänasenne. On aivan ihanaa tavata ihminen joka on positiivinen, joka ei löydä joka asiasta aina sitä huonointa puolta. Minusta on ilo katsella ilosilmäistä ihmistä, hän on kaunis, oli lihava tai laiha, lyhyt tai pitkä. Itsekin olen peruspositiivinen ihminen, ja ajattelen aina asiat ensin positiiviselta kannalta, ja yritän kääntää negatiivisetkin asiat positiivisiksi. Mutta naiivi en ole, ei kaikkea voi muuttaa eikä nähdä positiivisessa valossa, mutta perusajatukseni on, että elämä on enimmäkseen positiivista.

ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ 

Laitan myöhemmin tähän haasteen joillekin blogisteille. Nyt jään miettimään kenelle laitan.


6 kommenttia:

 1. Kiitos Laali, arvasin että sinä osaat pukea sanoiksi vielä nekin hyvänmielen asiat, jotka ovat minullekkin tärkeitä ja rakkaita. Tämä oli kaunis ja harmooninen sekä luonnonläheinen kokonaisuus. pidin oikein paljon. Nämä tekstit tuovat ihmisen mielenmaisemat ja koko olemuksen hyvin lähelle. Meitä yhdistääm peruspositiivisuus ja sehän on hyvänmielen pikkuapulainen, ongelmissakin..Hienoa, mieti vain rauhassa kenelle jaat, viidelle riittää, minä olin lukenut vähän väärin, mutta se nyt on pientä, tuplasin saajat. Nyt olen nukkunut hyvin, maanantaina on rasituskoe ja sitten ne päättää mitä tehdään, hoidetaanko luiotuksella vai tarviiko ohitusleikkaus. Päivä vain ja hetki kerrallansa...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aikku!

  TOivottavasti saat terveytesi kuntoon, että taas jaksat.

  Mutta kuten sanot, päivä kerrallaan, ja vielä positiivisin mielin!

  VastaaPoista
 3. nyt alan tajuta tuon jengin homman, sen miksi omat blogit on jokseenkin tyhjiä, (ei kaikilla) haastehan oli tarkoitus yksityisesti omille sivuille. ja toinen juttu, ihmettelen kun kukaan ei käy kommimassa ???? miehet nyt tiedetään, kaikki sanotaan yhdellä sanalla;)) DDD
  mitäpä noihin voisi sanoa, mutta oli ihan kiva toisaalta että kasassakin oli vaihteeksi positiivisia asioita.

  laitan sinulle yksityisasiaa sähköpostilla.. minulla on kivoja suunnitelmia..ei kiireellisiä..

  VastaaPoista
 4. Joo, pitää niitä positiivisia asioitakin harrastaa joskus.

  Kiva kun on mukavia suunnitelmia, jään odottamaan! :D

  Minä en ole vielä keksinyt kenelle lähetän tuon haasteen, kun en tiedä bloggaajia joka ei jo olisi saanut sellaista. Mutta mietintämyssy on päässä! :D

  Hyvää maanantaita!

  VastaaPoista
 5. Hei Laali ja Aikku!
  Minä kävin tämän heti lukemassa, mutta ajattelin, etten heti kommaa sen takia, ettei mua luulla haasteen anelijaksi, vaan odottelin, että Laali ensin antaisi haasteet, mutta kun sainkin haasteen Aikulta, niin nyt sitten voin kommatakki, mää oon vähän tämmöne pöhölö:D

  Viittasinki omassa blogissani, että olen lukenut muutamia näitä ja todennut että ovat ihania ja suuria elämän asioita ja että kirjoitan pieniä murusia, joista koostuu se onni, mutta tuli niitä jokunen iso asia minullakin:)

  Ei näitä voi ihan lyhyesti kertoakaan ja aina jää joitain poiskin, mitä jälkeenpäin olisi halunnut, mutta ainahan niistä voi kirjoittaa muutenkin.

  Kiitos Laali näistä kauniista postauksistasi, luen niitä aina silloin tällöin, en välttämättä kommaile, kun muka on kiire mennä etteenpäin.
  Nytkin paistaa aurinko niin kauniisti, että ulos tässä pitää lähteä, kun aamuisin nukun aika pitkään ja illalla kuuhailen.

  Mukavaa alkavaa viikkoa Laalille ja Aikulle ja muillekki, jotka kurkkaavat tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Plätty!

   En siksi laittanut haastetta Sinulle, kun Aikku oli jo laittanut! Olit kyllä heti mielessä! :D

   Minäkin käyn usein blogissasi, mutten läheskään aina kommaa! Juttujasi on kiva lukea.

   Minäkin teen lähtöä ulos koirien kanssa, tosi hieno sää. Luonnon valohoitoa ei voita mikään!

   Kivaa alkanutta viikkoa Sinullekin!

   Poista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.