10. heinäkuuta 2011

Pyörällä paariin!

Eilen illalla sitten lähdin pyörällä paariin pojan ja hänen avonsa kanssa.
Tässä Nabben, kaupungissa oleva yleinen uimaranta jonka ohi ajoimme.
Kuva otettu muutaman minuutin yli kahdeksan illalla. Kuvassa poika ja hänen avonsa.

Nabben, uimaranta
Join peräti kolme lonkeroa, se on aika suuri määrä, kun yleensä en juo mitään tuollaisia juomia. Jos juon, juon lasillisen tai pari viiniä. Sitä ennen join kyllä lasillisen valkkaria savuahvenen ja salaatin kanssa.

Nyt lonkku maistui oikein hyvälle, vaikka melko makeaahan tuo oli. Oli hieno ja lämmin päivä sekä ilta.

Meiltä on sinne "paariin" noin 12 kilometriä, eli kaupungin keskustan liepeille, suurin piirtein toiselle puolelle kaupunkia kotoa katsottuna.
Kylpylän, Mariebadin, rajalta
suurin piirtein "meillepäin" kuvattu.
Tästä on vielä muutama sata
metriä minigolfradan terassille.
Valtava määrä naakkoja!
Terassi.
Minigofradan terassilta kuvattu.
Todella viihtyisä paikka.
Itäsataman vierasvenesatama
on vasemmalla, rantaan ehkä 10 m.

Paari, tai oikein viihtyisä terassi, on minigolfradan yhteydessä. Tätä vastaan kaupunkilaiset taistelivat henkeen ja vereen, mutta ei auttanut, lupa heltisi. Itse olin valmistelemassa tätä juttua kun olin kaupungin vapaa-aikatoimen johtajana ja minun toimenkuvan piiriin kuului kaikki kaupungin vapaa-ajan alueet ja toiminta tai niihin liittyvät alueet ja toiminta.

Tämän minigolfradan perustaja on paikallinen kuuluisuus, Dennis Jansson. Hän järjestää Rock Offinkin tänne joka vuosi. Ja joka vuosi on siitäkin valitettu. 

Se vetää ihmisiä tänne ja tuo siis rahaa. Mutta kun se tuo enemmän nuorta, vähemmän rahaa tuovaa reppukansaa, jotka leiriytyvät leirintäalueelle, se ei ole niin "suotavaa" joidenkin mielestä. Ja siitä metelistä ne valittavat, tietenkin.

Aikaisemmin tämä Rock Off pidettiin Marieparkissa, Janssonin omistamassa huvipuistossa, joka on länsisatamassa, aivan Viking-terminaalin kupeessa. Siitä valitettiin niin paljon, että vihdoin Rock Off-paikkaa piti muuttaa. Kaupunki oli silti myynyt tämän paikan Dennis Janssonille juuri huvipuistoksi! Ja nyt sitten siitä tuli ongelmia

Poliittisia johtajia näet asui sillä alueella, ja heitä häiritsi se meteli muutamana päivänä heinäkuussa. Dennis Jansson on erittäin innovatiivinen yrittäjä, jonka ideat useimmiten kantavat hyvin, ja tuottavat rahaa kaupungille ja hänelle itselleen. Minä ihmettelen sitä, miksi häntä vastaan aina käydään kampanjaa. Onkohan kysymyksessä taas se kuuluisa kateus? Luulen niin.

Aiemmin Rock Off pidettiin torilla, sitten se siirtyi Marieparkiin, ja sitten takaisin torille valitusten vuoksi.

Rock offissa esiintyy kuuluisia artisteja Ruotsista, ja muualtakin. http://www.rockoff.nu/ ja sitten lehtikirjoitus aiheesta:

Tänne tulee lähes 10000 kävijää päivittäin reilun viikon ajan, nuoria enimmäkseen, mutta on siellä minun ikäisiäni "vanhojakin" mukana. Itse en ole koskaan käynyt.

Vaikka tämä reppukansa tuo vähemmän rahaa tänne, on se kuitenkin merkittävä kohokohta kaupungin turismille! Heitä ei pitäisi aliarvioida, koska tämä reppukansa on joskus vanhempia, ja ehkä valitsee lomakohteekseen juuri Ahvenanmaan, jos on tullut kohdelluksi täällä hyvin. Ei kannattaisi vähätellä sellaistakaan asiaa.

Ja mikä muu tuo niin paljon porukkaa tänne? Tietääkseni ei mikään muu!

Nyt meni asian sivuun.

Eli paarireissussa meni yhteentoista, pyöräilin kotiin ja olin kotona puolen yön maissa. Oli mahtavaa pyöräillä, kun ei ollut pimeää ja ilma oli lämmin kuin linnun maito!

Poika ja miniäkokelas jäivät kaupunkiin ja tulivat kolme tuntia myöhemmin kotiin. Minä "vanhana" ihmisenä en jaksanut kauempaa, tai ei sitten kiinnostanut sen enempää, vaikka pöytäseurueessa oli myöhemmin ihan mukavan oloinen herrasmies, ei edes paljon nuorempi minua! Pojan tuttuja. 
Park-hotellin terassi aivan kadun reunassa. Siirryimme sinne yhdelle lonkulle
minigolfterassin jälkeen. Tyhjä paikka alaoikealla on minun. Kuva otettu
parikymmentä minuuttia ennen kuin lähdin kotiin, klo 22.49.
Taas kerran huomasin kuinka kaunis luonto täällä on, ja sen siis kuulee myös, kun liikkuu pyörällä. Linnut lauloivat ja lampaat määkyivät kun pyöräilimme kaupunkia kohti.

Hyttysiä ei ollut juuri ollenkaan, eivät häirinneet ainakaan minua. Meillä voi olla ikkunat auki öisin kotona, eikä hyttysiä tule sisään. Ehkä tämä on yksi näistä saariston hyvistä puolista - että aina tuulee hiukan. Näin helteellä se onkin iso plussa, vaikka talven raa'assa, mereltä tulevassa viimassa ajatteleekin toisin.

Meno EI seurueellani ollut tällaista! En nähnyt tällaista ollenkaan!7 kommenttia:

 1. Jos tulee kahteen kertaan kommentti, niin elä välitä...tää jotaki erroria laittoi välillä...

  Niin että käyhän toistekki paarissa kun kuulosti kivalta reissulta...jatkossaki voi pöytäkavereita löytää, hih:=)

  VastaaPoista
 2. En toki epäile sanojasi, mutta isot pojat ovat kertoneet, että kun tarpeeksi ottaa, alkaa tuo näkökenttäkin kaventua!

  VastaaPoista
 3. Helekka:

  Ei tullut kahtena, tai ei näy kahtena, en kai ottanut tarpeeksi! Hihh....

  TK: No, ei sitten tullut otetuksi niin paljon että näkökenttä olisi kaventunut! :D

  Useinhan se näkökenttä laajenee, kun liikaa otettuaan näkee kaiken kahtena. Joten ristiriidassa nuo isojen poikien jutut ovat! :D

  Siksipä en luotakaan isojen poikien juttuihin! ;)

  VastaaPoista
 4. Voi, saat minut kaipaamaan takaisin Ahvenanmaalle!! Yksi (ehkä kolmekin) lonkero maistuu raikkaalta kesäravintolassa - aina!

  VastaaPoista
 5. Joo, oli se lonkero kylmää ja raikasta!

  Terassilla on kiva käydä katsomassa ihmisiä ja maailman menoa, olen niin paljon ihan yksikseen koirien kanssa.

  Tulepa käväisemään, mennään terassille lonkerolle sitten! :D

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia sulla...oooh

  VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.