14. toukokuuta 2011

Koirakärry

Noniin, nyt on koirakärry melkein valmis. Koirien turvavyöt ja oven lukko takaa puuttuvat, ja ehkä maalaan kukkia sivuseiniin. Taakse tulee vielä heijastimet. Poikani Jan on rakentanut tämän kärryn. Tätä voi hyvin käyttää kauppakassinakin.


Videossa Nalle ja Jan S. - in the video Nalle and Jan S. - i videon Nalle och Jan S.

The bike cart for the dogs is almost done. There is som small things which have to be done. "Seatbelts" have to be installed, the door back needs a lock, reflectors need to be installed, too. I may paint some flowers on the cart. My so Jan has built this cart. This can also be used as a shopping "bag".

Nu är hundkärran nästan färdig, säkerhetsbälten för hundarna saknas, dörrlås där bak måste monteras, och kanske skall jag måla några blommor på sidoväggarna. Reflexer skall också monteras där bak. Jan, min son, har byggt kärran. Den här kan också användas som shopping"väska".

19 kommenttia:

 1. Hienon kärryn Jansku on tehnyt. Kyllä passaa ajella:=)

  VastaaPoista
 2. Nalle oli tuossa videossa ihan eka kertaa kyydissä, eikä ollut juuri moksiskaan! Ollut kyllä moottoripyöräkärryssä, eli on tottunut. Nyt pääsen pitemmille reissuille, voin ottaa molemmat mukaan, toinen juoksee vierellä ja toinen kyydissä, tai molemmat kyydissä siellä, missä en voi niitä juoksuttaa, esim. kun on kova liikenne ja siirryn paikasta toiseen.

  Kyllä on kiva päästä lauantai- ja sunnuntairetkille taas!

  VastaaPoista
 3. Voi kuin ihana, taisi olla poikasi tuo, joka kyyditti tätä neitiä? Koira sai todella kivan ja hienon kärryn. Huomasi kyllä, että koira on ollut kyydillä ennenkin.. huh, moottoripyörä on tosi hurja? On Sinulla kyllä kivat koiruudet:)

  VastaaPoista
 4. Joo, poikahan siinä kyydittää.

  Ovat ne niin kivoja, ei ole tylsää päivää niiden kanssa!

  VastaaPoista
 5. Hieno kärry! Kivat kumppanukset! Minä koiraton ihminen en tajua, mihin käytetään koirakärryä. Luulin, että koira juoksisi pyörän vieressä. Sen sijaan keksisin paljon muuta käyttöä kärrylle!

  VastaaPoista
 6. Hieno on, saiskos sitä lainata joskus?

  VastaaPoista
 7. Milena!

  Tässsäpä selityksiä: Mulla on kaksi koiraa juoksutettavana, eikä kahta voi pitää rinnalla yhtä aikaa. Tai minä ainakaan en uskalla, kun tuo pentukin saattaa olla aika arvaamaton vielä.

  Meiltä on pyörätielle 4 km, ja viereinen tie on hyvin vilkasliikenteinen kesällä. En uskalla lähteä sinne koiran tai koirien kanssa ollenkaan.

  Tämä meidän kylätienpätkä on vain reilun kilometrin (puoli km molempiin suuntiin talosta), ja yksi soratien pätkä jotain pari kilometriä. On tylsää sahata niitä edestakaisin, jos haluan itsekin kuntoilla.

  Viime kesän kävelin näitä pätkiä edestakaisin koirien kanssa, ja se alkoi tuntumaan tylsältä, vaikka kuntoiluksi se kyllä riitti, minulle. Muttei ehkä koirille, vaikka kävelinkin pari tuntia päivässä. Ja onhan tuolla tuo lenkkipolkukin, mutta se alkaa käymään liian tutuksi ja tylsäksi sekin.

  Kun laitan koirat kärryyn, ja ajan lähimmälle pyörätielle, voin päästää toisen juoksemaan vierelle, ja toinen istuu kyydissä. Kun toinen väsyy, saa toinen juosta ja toinen istuu kyydissä.

  Nalle on vanha koira jo, eikä jaksa juosta enää kauankaan pyörän vierellä, mutta Pimu jaksaa varmaan vaikka koko matkan, Nalle jaksoi parikymmentä kilometriä vielä pari vuotta sitten, mutta sittemmin on jaksaminen hiipunut.

  Minun oman kuntoilun kannalta on hyvä, että pääsen pyöräilemään vähintään parikymmentä kilometriä kerrallaan. Usein pyöräilen kolme neljä tuntia. Otan aina vettä mukaan sekä itselle että koirille, ja sitten voidaan pyöräillä niin kauan kuin huvittaa, viikonloppuisin. Käymme usein eri rannoilla vaeltelemassa, ja koirat saavat uidakin jos haluavat, joskus minäkin.

  Arki-iltaisin saatan myös tehdä parinkymmenen kilometrin lenkin, eihän siihen mene kauankaan, jotain tunti.

  Eli tällä kylätien pätkällä pitäisi pyöräillä parikymmentä kertaa per ilta edestakaisin, että saisin kuntoa. Eihän se käy, tylsää, ja naapuritkin luulisivat hulluksi! :D

  Kun asuin toisaalla, vähän kauempana kaupungista, meillä oli mahtavat pyöräilytiet, ei siis pyörätiet, kun autoja kulki harvoin, nyt pääsen sinne kiitos koirakärryn! Kävimme Nallen kanssa usein tervehtimässä lampaitakin haassa siellä, ja Nalle ja lampaat ystävystyivätkin!

  Eräs johtava lammas tuli aina vierelle, ja sitä piti rapsuttaa ja Nalle ja se haistelivat toisiaan, eivätkä pelänneet, eikä Nallekaan räksyttänyt. Jotenkin kivaa.

  Sitten pääsemme kaupungin koirapuistoon, täältä on vajaat kymmenen km sinne. Siellä saavat koirat sitten juosta ihan vapaana muiden koirien kanssa, mikä tekee niille vain hyvää. Nallella on tapana räksyttää muille koirille, mutta kaupungin koirapuistossa se ei räksytä. Hassu koira.

  Voin käyttää kärryä myös kauppakärrynä, meiltä on kauppaan neljä kilometriä.

  Minulla on reuma, vasen nilkka vaivaa joskus, joten en uskalla lähteä kovin pitkille kävelylenkeille edes yksin. Se ei kyllä ole vaivannut muutamaan vuoteen juuri ollenkaan.

  Reuma todettiin 1999, en edes voinut kävellä kunnolla, se oli sitten aika pahana viitisen vuotta, mutta viimeiset vuodet se on ollut suurin piirtein poissa. Peppar peppar ta i trä!

  Pikku ässä!

  Saa lainata! Siihenhän mahtuu kokonainen lauma sun pikkukoiria! ♡ Tule tänne vain kylään ja saat kärryn käyttöösi! :D Tai voit itse istua koirien kanssa kyydissä ja minä ajan! Mennään kaupunkiin kaljalle koko porukka sitten! ;)

  VastaaPoista
 8. Härrigyd! Tulipa pitkä sepustus! ✿✿✿✿

  VastaaPoista
 9. No me tullaan käymään ku saan ensin vauvani kotiin. Tänään soitin kasvattajalle ja hän kertoi että aika pörhiä ja lekkisä veitikka on tulossa :)

  VastaaPoista
 10. Laali, tosi hieno kärry koirillesi. Yks koiran kannalta parannus-ehdotus tuli mieleen.. Lattia näytti kovin liukkaalta, koiran tassut liukuivat...olisko ollut mahdollista laittaa liukumaton pinta lattiaan..?? Ei ole arvostelua...tuli vain mieleen kun katselin videota.

  VastaaPoista
 11. Hei Unikkohoituri!

  Se kärry oli vielä keskeneräinen kun kokeiltiin.

  Siihen laitettiin heti tuon reissun jälkeen sellainen säänkestävä neulavilttimatto (en tiedä mikä se on suomeksi, nålfiltsmatta ruotsiksi), joka ei luista.

  Se oli säästetty sitä varten eräästä toisesta projektista. Se on pari milliä paksua, julkisen tilan nukatonta kokolattiamattoa, joka kestää kosteutta ja kulutusta.

  Eli asia on jo hoidossa! :D

  En ota mainintaasi arvosteluna, tietenkään, sehän on ihan asiaa!

  Kokeilin eilen kärryä Pimunkin kanssa, ja uudelleen Nallen kanssa, ja toimi oikein hyvin, nyt eivät tassutkaan luistaneet. Nyt olivat turvavyötkin käytössä, kahdesta suunnasta, ettei vaan pääse luiskahtamaan reunan yli.

  Pimu kyllä yritti hypätä pois, mutta onneksi oli ne turvavyöt, enkä ajanutkaan lujaa.

  VastaaPoista
 12. Hei'
  Minäkin tarvitsisin koirakärryn - mutta sellaisen kärryn jota koira vetää... nyt ovat nämä kaikki välineet nin kalliita (mulla on sellainen puinen kärry ennestään mutta se painaa 20 kiloa, turhan painava) Olen juuri tilannutt antiskall med doft..
  Olen treenannut niin kauan nyt saadakseni pois muita koiria varten äksyilyn (se on vihainen mulle kun en laske irti) Olen muutenkin niin aktiivinen sen kanssa että en tiedä muuta keinoa.

  Hyvää juhannusta.
  Jatta

  VastaaPoista
 13. Hei Jatta!

  Kiva kun kävit blogissani! Minä olen seuraillut sinun blogiasi silloin tällöin. Koirat ovat ihania!

  Voisiko tuollaisesta vanhasta lasten vetämiseen tarkoitetusta pyöräkärrystä värkätä koirille vastaavan kärryn vetokärryksi? En osaa sanoa, miten sen saisi valjaisiin kiinni, mutta kulkisi varmaan kohtalaisen kevyesti perässä.

  Tai sitten tekisi sellaisen missä itse voisi istua kyydissä! Se olisikin hauskaa menoa.

  Joku tämän tyyppinen olisi kohtalaisen helppo rakentaakin vaikkapa itse:

  http://www.wagreflex.com/2009/07/active-dogs.html

  Tässä pari muuta linkkiä.

  http://www.amrottclub.org/carting.htm
  http://www.milkandhoneyfarm.com/dogs/cart.html

  Minä googletin sanoilla dog cart ja dog carting, kuvahaku. Löytyy ainakin ideoita sieltä!

  Käytettyjä pyöräkärryjä voisi saada kun ilmoittaa esim. blocket.se:ssä, asut Ruotsissa, jos nyt en vallan väärin muista. Olisi kiva kauppakärry kun laittaisi koiralle.

  Meidän Nallelle se antiskall ei toiminut ollenkaan! Jos meinaat sitä dosaa, joka laitetaan pantaan, ja sitten kun haukkuu, suihkauttaa jotain ainetta. Nalle haukkui sen dosan tyhjäksi, ja sitten sai haukkua rauhassa.

  Nalle haukkuu kaikkia jotka menevät tiellä ohi, en oikein tiedä miksi, kun se ei ole aggressiivinen. Jos menee sitten ihmisten lähelle, se haukkuu mutta heiluttaa häntää ja haluaa niin kuin tutustua. Mutta on ikävää kun se haukkuu. Moni pelkää sitä juuri siksi, kun se kuulostaa pahalta vaikka häntä heiluu ja se on leikkisä.

  Nalle haukkuu myös kaikkia muita koiria, ja vain silloin kun on se kiinni. Koirapuistossa ei ole mitään ongelmaa kun koirat ovat irti.

  Hyvää juhannusta Sinullekin!

  VastaaPoista
 14. Hei
  Vickan nousee takajaloille kun muut äksyttävät ja yrittää puraista kättäni kun haluaa päästä irti.
  Se menee niin lukkoon että ei kuule eikä näe mitään, olen kääntynyt takaisin n 60 m päästä ja sitten taas lähentynyt jne... mutta se tappelunhalu ei lähde pois.

  Ainoa mitä pelkää on kun laitan remmin tolpan ympäri - se veti kerran pienen tolpan nurin kun sidoin sen kiinni lähtiessäni lyhyttä jälkeä tekemään.

  Sen se muistaa ja istuu hiljaa kuin enkeli.

  Tämä on mun 9. rottweileri ja tuntitolkulla olen kävellyt ja treenannut tottelevaisuutta ja
  jälkiä, mutta ne on ikävä kyllä sekä Suomessa ja Ruotsissa mitä olen lukenut, tehneet rodusta liian vilkkaan (niin myös muut suuret koiradodut) mainostavat "mycket motor".

  Sulla on hyvä kun voit pyöräillä koiriesi kanssa - minä en uskalla tämän kanssa.

  Olen katsellut blockissa (juu asun Fjällbackin kupeessa, Camilla Läckbergin tunnetuksi tekemällä dekkareilla) mutta en ole vielä löytänyt kevyttä kärryä. Olen siihen puiseen kärryyn vaihtanut isommat pyörät mutta silti tuntuu liian raskaalta. Minulla on tällä kertaa ollut onnea kun Vickanilla on terveet lonkat ja kynärpäät ja Vickan on kohta 2 v joten se voi hyvin vetää.

  Jag skall kolla de webbadresser du sände.
  Trevlig midsommar.
  Kram
  Jatta

  VastaaPoista
 15. Hei!

  On harmillista kun koira on liian vilkas, mutta joskushan niin käy, eikä sitä voi tietää etukäteen.

  Jos huomaan jotain kevytkärryjuttuja netissä, ilmoitan sinulle. Minä olen useimmiten Ruotsin netissä, kun täältä Ahvenanmaalta käydään enemmän Ruotsin kuin Suomen puolella, esim. ostoksilla. Matka moninkertaisesti halvempi, ja lyhempi.

  Olen pyöräillyt jo Pimunkin kanssa, se on jo 16 kk vanha, joten voi vähän ainakin ajella. Sanovat että pitäisi olla suurin piirtein 2 v ennen kuin pyöräilee oikein kunnolla. Olen tehnyt pikkureissuja, ja Pimu oppi idean ihan eka reissulla. Nalle oppi myös heti, se oli 3 v kun aloitin.

  Camilla Läckbergin kirjoista olen lukenut suurimman osan. Luen kaikki ruotsiksi, koska täältä ei saa suomeksi, ja minulle on ihan sama kummalla kielellä luen, molemmat sujuvat yhtä hyvin.

  Änglamakerskan ja Fyrvaktaren ovat lukematta. Ne ovat uusimmat kirjat. Luen paljon dekkareita, pohjoismaalaisia mieluiten. Ja muutakin kirjallisuutta.

  Ha en jättetrevlig midsommar du med! Kram!

  VastaaPoista
 16. Hei taas

  Olen tässä selaillut ja katsellut eri pyöräkärryjä, olen nähnyt sellaisen jossa on tarkoitus vetää 2 lasta. Kärry painaa 14 kiloa
  ja luulen että se on aika kevyt kunon polkupyörän pyörät. Minulla on vahvat aisat ja vahva "sele".
  Eksyin myös amstaffien sivuille ja vähän pahaa teki kuin näin että vedättävät raskaita vetojuttuja koiran perästä (aivan kuin kyntöhevoset) - onko sitten tarkoitus kasvattaa lihaksia?
  Tekee niin pahaa kun edellinen koirani sai artroosin ja takajalan etummainen ristiside katkesi - se koira kait peri heikon luuston koska ei vetänyt eikä hypännyt enkä juoksuttanut.

  Tälle Vickanille olen ostanut slalompinnoja, ihan vain että saa muuta tekemistä ja sillä on pieni hyppyteline. Se tykkää kovasti hyppäämisestä. Ajattelin sille hommata sen tasapainorapun, mutta täytyy säästää kun kaikki on niin tyyristä.

  Minä olin Ahvenanmaan Brändössä v 56 ja v 57 muutaman kesäkuukauden suomenruotsalaisessa perheessä jotta opin ruotsia.

  Kram
  Jatta

  VastaaPoista
 17. Luulin että olin lähettänyt sinulle viestin tähän viimeisimpään viestiisi! Eikä sitä ollutkaan tässä! En edes muista mitä kirjoitin!

  Ei koirilla saisi vedättää raskaita juttuja, mitä olit nähnyt amstaffsivuilla. Sääli.

  Meidän kärry on aika kevyt vetää, mutta tuntuu se silti siellä perässä, varsinkin kun on koira kyydissä. Mutta onpa tehokkaampaa liikuntaa pyöräilijälle! :D

  Sinullahan onkin sitten yhteyksiä Ahvenanmaalle kun olit täällä pienenä! :D

  Kaikki on tosiaankin tyyristä!

  Meidän mammakoira, Nalle tykkää kaivautua pieniin koloihin, ja olisi varmaan hyvä rauniokoira. Pimusta en vielä tiedä mistä se tykkää erityisesti kun sitä kiinnostaa kaikki vielä.

  Muutama päivä sille sitten tulikin ensimmäinen juoksuaika, ja raukka on ihan hämmennyksissään! Oli alkuun jopa vaikea kävellä kun oli housut jalassa! Nyt se on jo tottunut niihin.

  Oli hauskan näköistä kun lauantaina laitoin ensimmäisen kerran sille housut jalkaan. Se oli jotenkin ihan sekaisin, kuono maassa työnteli itseään eteenpäin mattoa pitkin ja maton alle, ihan kuin pään kautta ne housut olisivat lähteneet pois! Samalla tavalla se käyttäytyy kun olen käyttänyt sitä suihkussa, tavallaan kuin kuivaa itseään, ja nyt näiden housujen kanssa. Sai kyllä nauraa sille.

  Se raukka käveleekin häntä suorana alaspäin, tavallisesti häntä viipottaa ylhäällä. Ihan kuin häpeäisi itseään jotenkin. Nyt onneksi on taas pirtsakka tyttö. Saattoihan sillä olla kipujakin kuka ties.

  Toivottavasti sinulla oli kiva juhannus! Minun juhannukseni meni siskontytön häissä, oli kivaa! Kuvia on blogissani.

  Kaunista heinäkuuta!

  VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.