24. huhtikuuta 2011

Tiffanytyö

Tänään tein harjoituskappaleena yksinkertaisen tiffanytyön.

Minulla on isompi työ suunnitelmissa, tai olen jo leikannut jopa palat siihen valmiiksi. Ja nyt tuntui siltä että pitää kyllä harjoitella vähän enemmän ennen kuin aloittaa sen suuremman työn. Ajattelin että ei kannata kokeilla vain lasinpaloilla, vaan tulin siihen tulokseen että teen tuollaisen pikkutyön sen sijaan. Palat pitää joka tapauksessa hioa ja folioida, jos harjoittelee. Ei jotenkin motivoinut ajatus hioa ja folioida palasia jotka sitten joutuvat lasinkeräykseen.

Yhdessä asiassa onnistuin kyllä. Kalan silmä onnistui paremmin kuin kuvittelinkaan, luulin etten edes pysty tekemään sellaista, kun se on niin pieni. Tuntuu kivalta kun se onnistuikin. Jos en olisi onnistunut hiomaan tuota minikokoista lasinpalaa, olisin täyttänyt silmän reiän tinalla. Se reikäkin oli itse asiassa haaste, ja onnistui sekin!

Huomasin että tinakolvissani on liian suuri kärki, oli vaikeaa tehdä tasaista saumaa niin suurella kärjellä, tinakolvin lämpotilaa saatan kuitenkin säätää. Siihen on kyllä toinenkin kärki, mutta se taas on aivan liian ohut.

Vaikuttaa siltä, etten voi aloittaa sitä isompaa työtä ennen kuin olen hankkinut keskikokoisen kärjen kolviin.

En patinoinut kuparilla tai tummalla värillä, koska kalan elementtiin kuuluu tuo hopea väri. Yleensä patinoidaan aina, se peittää myös pieniä virheitä.

Laitan harjoituskappaleeni kuitenkin näytille tähän vaikka ei siitä niin hieno tullutkaan.
Oli tosi hieno päivä olla ulkona. Leikkasin, hioin, folioin ja tinasin tuon harjoituskappaleen terassilla. Olen myös leikannut sen isomman työn lasit terassilla eilen. Hion ne huomenna jos on yhtä hieno sää kuin tänään. Ei tarvitse niin tarkkaan siivota verrattuna siihen jos tekisi nuo jutut sisällä.

Viime kesänä rakentaman/remontoimani verstas on varjon puolella, joten siellä tulee vielä hiukan kylmä.

6 kommenttia:

 1. Hei! Ihailen luovuuttasi ja suunnitelmallisuuttasi! Ihan hyvä alku!! Ihmettelen tässä vasenta sarakettasi, olenko minä se visitor from Southern Finland, joka istuu junassa matkalla Seinäjoesta kotiinpäin parasta aikaa vai olenko joku muu? Aurinko heijastaa läppäriin enkä näe selvästi...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Milena!

  En ole kovinkaan suunnitelmallinen mielestäni, mutta on sellainen vähän isompi tiffanytyö nyt tehtävänä, että on on pakko suunnitella kunnolla!

  Olen kyllä melko spontaani, mutta sillä ei aina saa aikaan sitä mitä haluaisi! Joskus on otettava itseä niskasta kiinni, ja se onnistuukin, vähäksi aikaa - joskus. :D

  Enpä tiedä ketä nuo visitorit ovat, olisi kyllä kiva tietää! :D Voihan yksi ollakin sinä!

  Olen ollut pihalla hommissa, kärrännyt purkutavaraa "rantteelle" (paikalle missä sahataan ja hakataan puita). Yläkertaa on remontoitu ja sieltä on purettu paljon panelia ja heitetty suoraan ikkunasta ulos.

  Aion sahata ne saunapuiksi jossakin vaiheessa. Juon nyt kahvit ja jatkan ulkona, mutta nyt aloitan terassilla sen ison työn lasinpalojen hiomisen.

  Hyvää päivää sinne Milena! Kiva kun kommasit!

  VastaaPoista
 3. Ihan selvä lentokala, kun lentää tienkin yli! ;)
  Uskoisin, että tuossakin on ollut ihan riittävästi väkertämistä! Tarkkuutta vaativaa hommaa. Ei vaikuta ihan helpolta!

  VastaaPoista
 4. Ei se kovin vaikeatakaan ole, mutta harjoittelua ja pikkasen teoriatietoa se vaatii kyllä. Eli pitää opetella vähän teoriaa ensin, minä kävin toissa syksynä kansanopiston kurssilla.

  Kärsivällisyyttä se kyllä vaatii, kun ensin pitää leikata paperista mallit, sitten piirtää ne lasille, sitten leikata ja sitten on hiominen ja asettelu levylle. Ja sen jälkeen kuparifolio reunoihin. Sitten vasta pääsee tinaamaan. Se tinausvaihe on kaikkein mukavin, kun näkee tuloksen heti.

  Ajattelin tehdä muutaman yksinkertaisen jutun nyt ensin, ja sitten kokeilen jotain lampun kuuppaa tms. monimutkaisempaa.

  Noista kaloista voi tehdä vaikka himmelin, jos teen monta eri väristä. Voisi tulla kivakin.

  VastaaPoista
 5. Ihan hieno kala:) Tästä se Laalin taiteilu taas lähtee!.. joskus kun katson ihmisten tekemisiä mietin, että miksen minäkin kuvaisi omiani, en vain saa aikaiseksi:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos!

  Joo, toivottavasti lähtee, se on kivaa puuhaa, mutta aikaa vievää!

  Joskus on vain niin ettei saa aikaiseksi vaikka kuinka aikoo! :D

  VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.