18. joulukuuta 2010

Riisijauhelihahyrrät torttutaikinasta

Tänään olin leipomispäällä mutta en jaksanut tehdä taikinaa, joten tein riisijauhelihahyrriä valmiista torttutaikinalevyistä.



Jauhelihariisisekoitus:

Paistoin jauhelihaa ja sipulia.
Mausteita mielen mukaan, laitoin vähän pippuria, vähän aromisuolaa, vähän sitä sun tätä. Lisäsin myös valkosipulirouhetta. Jäähdytin.

Lisäsin keitettyä, kylmää riisiä jauhelihan joukkoon sekä raastettua juustoa. Sitten sekoitin siihen kaksi kananmunaa. Minulla oli 500 g jauhelihaa, joten jos on pienempi määrä riittää yksi muna, voi olla ettei tarvitse ollenkaan, koska juustokin pitää sitä kasassa.

Kaulin valmiin levyn puolitoista kertaa pitemmäksi kuin alkuperäinen. Kaulin myös vähän leveyttä siihen.

Sitten laitoin päälle tekemääni jauhelihariisisekoitusta ja rullasin. Laitoin sauma alaspäin jääkaappiin puoleksi tunniksi ja sitten leikkasin viisi kiekkoa/taikinalevy. Laitoin kiekot pullavuokiin, penslasin kananmunavesiseoksella ja sitten uuniin, 225 astetta, 10-15 minuuttia. Pidin ilman kiertoa päällä vajaat puolet ajasta.

Tein myös "nyyttejä" samoista torttutaikinalevyistä, rullasin vain toisin päin, niin että tuli pitkiä rullia, laitoin saumapuoli alaspäin jääkaappiin puoleksi tunniksi, sitten leikkasin nekin viiteen osaan. Niistä tuli siten pitkänomaisia pötkylöitä. Penslasin  nekin kananmunavesiseoksella ja paistoin suurin piirtein saman ajan kuin noita hyrriäkin. Tuli hyviä!

14 kommenttia:

  1. Kiva idea, minulla on taikinalevyjä pakastimesta! Niistä voisi tehdä kaikenlaista!

    Mums, det ser läckert ut!! Tack för tips och bild!

    VastaaPoista
  2. Muistuu niin mieleen eräs koulukeittäjä, joka valmisti myös kaikenlaisia herkkuja. Hänellä oli hyllyllä monia erilaisia purkkeja ja hän laittoi tuotoksiinsa kustakin vähän!

    (Kääntäkää ken osaa!)

    VastaaPoista
  3. Milena: Kopsasin idean torttuaikinapakkauksesta, mutta tein täytteen oman maun mukaan. Siinä pakkauksessa on ohje kinkku/tuorejuustotäytteellä. Ajattelin kokeilla sitäkin joku päivä, varmaan hyvää.

    Meillä menee enemmän näitä suolaisia suupaloja makeiden sijaan, joten näitä tulee tehtyä jouluna enemmänkin. Ja joulutortut ovat minun suosikkini "makeista" leivonnaisista. Mutta pitäähän pipareita silti olla tarjolla.

    vp: käännänkö vaikka ruotsiksi? Hih... ok, enpä viitsikään! ;)

    VastaaPoista
  4. täytyypä kokeilla, kiitos reseptistä, tuntuu helpolta.
    kiitos myös kun lähetit viestini kasaan mulle tuli siitä parempi mieli, että jos joku oli vielä näreissään ei olisi enää. Olen ollut niin kipeenä että ihan oikeesti olen ajatellut entä jos kuolen, ja maailmaan jää ihmisiä joilta en ole pyytänyt anteeksi. Eihän tämä reuma tapa ihan heti, mutta ossaa ryökäle koskea kovasti. kipulääkitys on nyt maksimissa, ja ne väsyttää. on vähän haikeekin olo. onneksi on nuo lapset jotka kujeilevat ja tuottavat iloa. Huommenna menevät taas nuoremman tyttären luokse yökylään.. Hyvää joulua sinullekkin Laali. Ja terveyttä..

    VastaaPoista
  5. Näitä suolaisia pikkupaloja minäkin mieluusti napostelen.Ja vähän samalla tavoin valmiiseen taikinaan erilaisia täytteitä kokeilen.Melko helpolla tulee hyvää,eiks vaan:)))?

    VastaaPoista
  6. Myrsky: niistä tulee tosi hyviä ja aivan eri makuisia eri täytteillä. Voihan tuolla tavalla tehdä vaikkapa luumumarmeladista tai omenahillostakin, saa makeampia jos tykkää eikä ole niin jouluisen näköisiä, jos tekee muulloin kuin jouluna, ei ole siis joulutortun näköisiä.

    Aikku: on tosi helppo tehdä näitä!

    En usko että kukaan muistelee pahalla! Harmittaa kun sinulla on kipuja!

    Koitahan päästä parempaan kuntoon jouluksi, positiivisena luonteena onnistut varmasti - positiivinen asennehan auttaa paljon, mutta ei tietenkään ihan kaikkeen.

    Rauhaisaa joulua teille molemmille, myrsky ja aikku!

    VastaaPoista
  7. Voi että oli hyvän näköisiä, itsekin suolaista olen tehnyt just näistä taikinoista ja piiraksikin taipuvat siis siten että vuokaan painellaan ja siihen täytteet lätkästään päälle ja sit voi leikata haluamiaan palasia:)

    VastaaPoista
  8. Joo, helppoa kuin mikä!

    Tänään tein lisää, tein samanlaisiksi levyiksi, laitoin juustosiivuja ja kinkkusiivuja ja rullasin, jääkaappiin ja sitten leikkasin taas viideksi hyrräksi, pullavuokaan ja kananmunavesipenslaus ja muutama suolarae päälle! Tuli tosi hyvää.

    Lisäksi tein samalla tavalla medwurstista, mutta en laittanut suolarakeita, tuli tarpeeksi suolaista ilmankin.

    Ja sitten luumumarmeladista tein myös niitä hyrriä!

    Sitten tein itse tehdystä omenasoseesta (omenat omasta puutarhasta) sellaisia nyyttejä, mihin on ohje tässä tekstiosiossa myös.

    Pakastimessa riittää makeaa ja suolaista naposteltavaa joulun yli nyt!

    :)

    VastaaPoista
  9. tämä on yhden hyvin viisaan filosofin ajatus, ei minun ja liittyy hyvin siihen ison m x kommeihin , suosittelin sinullekki että poistat kokojutun. nyt koko kasa lemuaa kun ette ymmärtäneet.

    se viisas lause on tämä:

    Kun voit välttää pahaa, on typerää hyväksyä se.


    ei ole myöskään viisasta rypeä siinä kärpäsen kasassa ja vielä typerämpää kirjoittaa kommeja joille hän nauraa makeasti ja käyttää hyväkseen. koita nyt takoa järkeä tämän ylläpidon päähän.

    kuten aienmin sanoin voit itse poistaa sen jutun kokonaan ja kommit häipyy sen tien. en puutu neuvomaan toiste itseäni vbiisaampia, mutta vielä kerran yritän pelastaa kasvonne kasassa.

    max ei tarvitse mainosta hänet tuntee kaikki ilman esittelyä..

    Jos nyt kaikesta huolimatta haluat pitää esillä tuollaista solvausherjaa niin ei se sitten muita niin paljon haittaa mutta jotkut voivat uskoa todeksikin , ihmisiä on niin monenlaisia. Nyt lopetan kaikki ja laitan koneen kiinni.. Omatkin sivut on suljettu siten että kommit näkyvät vasta kun hyväksyn ne. vältän näin ylätykset jotka voisivat olla ikäviä. Hyvää Jopulun aikaa Sinulle, olen poulellasi henkeen ja vereen.

    VastaaPoista
  10. Kiitos Aikku!

    Minä en tiennytkään että tuo max on tunnettu epähenkilö! Vaikka hänen kommenttejaan olen kyllä nähnyt useammankin.

    Ne kommit siellä kasassa ovat kyllä sitä luokkaa ettei varmaan kukaan voi uskoa niihin. Pitää miettiä vielä teenkö niille mitään. Minusta kun ne kuitenkin kertovat kirjoittajastaan aika selvää kieltä.

    Mietintämyssy siis päähän!

    Hyvää ja rauhallista joulun aikaa!

    VastaaPoista
  11. nyt sitten odotellaan hyviä laihdutus ruokia.. yksi asia ainakin minun on muistettava jos laihdutan kovin paljoin kasvoni rypyt syvenevät, tosin , nauruviivojahan ne vain on.

    VastaaPoista
  12. Niin Aikku! Nauruviivojahan ne vain, kuten minullakin! :D

    VastaaPoista
  13. huomenta Laali! Älä hirtä minua jos et voita niillä numeroilla se oli huumoria, kun piti leikkiä noitaa.
    mutta jos uskoo voi vaikka onnistaa. kirjoitin tarinan kommisi jälkeen.
    kiitos myös ajatuksistasi se juttuhan oli oikein tiede tutkimus ja kiinnostava siksi että se on kuule ihan totta. johan sen sanoo maalaisjärkikin että jos joku sanotaan nyt vähän paha joutuu hyvyyden keskelle ja kaikki vain jakavat hänelle ymmärerystä ja hyv yyttä hän voi parantua pahasta eli muuttua hyvyys tartuu ja hän kolminkertaistaa sen. ihana ajatus. nyt olen aika kipeä mutta juuri nyt otin kuumaa hottia ison mukin siis sellaista flunssa lläkettä ja menen takaisin levolle ehkä pian paranen.. pitää ajatella kauniita asioita, vaikka sinua. olet niin välitön ja ihanan avoin ihminen.

    VastaaPoista
  14. Voi kiitos Aikku kivoista sanoistasi!

    Ja ei, en hirtä sinua noiden numeroiden takia vaikka ei tulisi senttiäkään voittoja, tämähän on tosiaankin vain huumoria! Mutta laitoin silti ne numerot, eihän sitä koskaan tiedä! ;) Jos voitan ison summan niin voin aina syyttää sinua! Pääset vielä osillekin jos pompsahtaa reilumpi summa!

    Asiat joita sinulla on blogissasi ovat kiinnostavia, kyllä niitä kannattaakin miettiä itse kukin tykönänsä!

    Tässä minun uudessa työssäni noita pahoja asioita näkee paljon. Eihän hyvistä asioista vedetä ihmisiä oikeuteen, vain pahoista.

    Toivottavasti hotti auttaa paranemisessa! Toivon pikaista paranemista!

    VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.