6. maaliskuuta 2016

Mahtava päivä! ♥

Kuvassa olevat tapahtumat ovat aikajärjestyksessä.
Olipa tänään mahtava päivä, en uskonut, että siitä muodostuisi näin mukava!

Aamupäivällä luin Uuninpankkopoika Sakari Timosen mainion blogikirjoituksen Raha ja rukous.

Se oli niin mainio, että se piristi tosissaan, pelasti päiväni, vaikka ei se silti mitenkään pielessä ollut, mitä nyt oli pientä kremppaa, päänsärkyä ja akillesjännevaivaa... Siinä oleva Heikki Kinnusen vanha videoklippikin on suorastaan eeppinen! Nauroin kyllä ihan ääneen.

Osoittaitui, ettei päivästä tulisikaan lähestulkoonkaan niin tylsä, kuin siitä olisi voinut tulla.

Menin lapioimaan esille peräkärryni, että saan sen viedyksi Ouluun pojalleni kuun lopussa. Peräkärry on ollut talvisäilössä siskoni luona Maksniemessä, heillä kun on tontilla tilaa.

Helvi-sisko oli kuitenkin kaukaa viisaana siirtänyt syksyllä peräkärryn lähemmäksi tietä, jotta se olisi helpommin kaivettavissa esiin - ja kaiken lisäksi tiheän kuusen alle. Eihän itse kärryn päälle ollut tullut lunta paljonkaan, mutta ympärillä oli kuitenkin ihan kivat kinokset. Fiksu sisko mulla! 

Suojassa kuusen alla
Olen potkupyöräillyt paljon tänä talvena, ja nyt potkupyörä on levännyt laakereillaan muutaman päivän, koska siitä puhkesi rengas. On ollut vaikea kävellä akillesjännevaivan takia, ja lenkkeily on sen takia jäänyt vähiin.

Lumen lapioiminen ei kuitenkaan ole vaikeaa tämän vaivan kanssa, joten pääsin kuin pääsinkin kuntoilemaan. Siinä meni puolitoista tuntia mukavasti. Koiratkin saivat liikuntaa, kun saivat juoksennella vapaasti pihassa.

Pimu ja aurinko
Koska potkupyöräily ei vaikuta paljonkaan yläkropan lihaksiin, tämä lapiohomma oli mainio keino asian korjaamiseen. Eipä ole niska jumissa enää! Tykkään muutenkin lumitöistä, eli tämä kaivuuhomma oli oikein odotettu ja haluttu juttu, ei mitään pakkopullaa.

Ja Janne, minun poikanikin ilmaantui paikalle!

Oli kai tämän vuoden ensimmäinen kunnon kevätpäivä, räystäät tippuivat, aurinko paistoi, ja linnut lauloivat.

Taidankin vain luetella päivän kohokohdat oheen liitetyssä kuvassa, niitä kun riittää tälle päivälle! 

Olipa hyvä päivä! 

Nalle
Nyt peräkärry on irti lumihangesta.
Nykäisin sen auton avulla irti.

Hävyttömän hyvää ruokaa!
Saunaan tulossa ja sieltä lähtiessä.
Lumi"enkeli"
Kylmää vettä ja lunta sekaisin, eli sohjovettä.
Sen kaadoin päälleni viimeiseksi saunasta lähtiessäni.
Se ihana tunne!


4 kommenttia:

 1. Mieltä piristävän mukava tarina! Muistan kun lapsena juostiin paljain jaloin lumista saunapolkua pitkin tupaan... Kylmä suihku tavallisen suihkussakäynnin yhteydessäkin piristää kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petriina! ☻☺

   Minäkin muistan, kun lapsena kuljettiin saunaan avojaloin, matkalla sinne kierähdeltiin lumihangessa siskojen kanssa - ilman vaatteita tietenkin.

   Asuimme pienessä mökissä vuokralla erään ison talon pihapiirin lähistöllä, ennen kuin isä rakensi oman talon. Sauna oli vuokraisännän, ja saimme käyttää sitä. Sinne oli parisataa metriä matkaa. Karaistuminen alkoi jo silloin!

   Kylmä suihku on ollut minun jokapäiväinen rituaalini peseytymisen jälkeen jo vuosikymmeniä. :)

   Avantouintia en ole vielä aloittanut, ehkä polskahdan tällä viikolla. Kesäuintikausi kesti joulukuun alkuun, joten paussi ei ole ollut pitkä.

   Poista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.