16. tammikuuta 2016

Kyllikin siskot - Kemin Kyllit

In English below! 

Tuli tahaton efekti tuohon, kun nuo kummitusheijastimet
hohtavat salamavalon loisteessa niin hyvin,
ja tekstissä lukee "Älä pelkää".
Me, Kemin Kyllit, kävimme jakamassa perjantai-iltana hyvää mieltä, ystävällisiä lauseita ja karkkeja kaupungilla kohtaamillemme ihmisille!


Kemin Kyllit on Joensuun Kyllikin Siskot- ryhmän itsenäinen ja sukupuolineutraali alajärjestö, jonka Katja Hietala perusti reilu viikko sitten.

Tämä ei ole mikään poliittinen ryhmä, vaan joukko naisia ja miehiä, jotka ovat kyllästyneet yleiseen negatiiviseen ilmapiiriin, riippumatta puoluekannasta, tai siitä, onko jäsenellä poliittista kantaa ollenkaan.

Tämä syntyi kai tavallaan vastapainona yleisen negatiivisuuden ja vihan lietsomiselle ja Soldiers of Odin-ryhmän laajentumiselle.

Monet Odin-ryhmän jäsenistä ovat hyvin kansallismielisiä, ja ihailevat natsismia, joku tai jotkut heistä ovat SVL-ryhmän jäseniäkin. 

"Suomen vastarintaliike (SVL, nimenä käytössä myös Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike) on uusnatsistinen ja ulkoparlamentaarinen järjestö". (Wikipedia).

Lähdimme siis perjantai-iltana "partioimaan" Kemin kaduille. Lehdistöäkin oli mukana, ja YLE kuvaamassa. Kemin kaupunki oli lahjoittanut karkkeja  ja Liikenneturvalta saimme heijastimia jaettaviksi.

Meitä oli noin 15 henkilöä kävelemässä kaupungilla. Seuraavalla kerralla voi olla enemmänkin.

Tottakai me saimme sontaa ja hävyttömyyksiä niskaan monessakin eri nettijulkaisussa ja Facebookissa, mutta vähät me siitä välitämme, kunhan eivät käy päälle *irl* eli tosielämässä.

Minua ihmetyttää se, että moni käsittää tempauksemme niin, että me haluamme tänne rajattoman määrän turvapaikanhakijoita ilman mitään seulaa. Kummallinen mielikuva! Monessa paikassa on postattu asiamme yhteyteen linkkejä, missä kerrotaan turvapaikanhakijoiden rikoksista, niin kuin emme tietäisi, että myös he tekevät rikoksia siinä kuin kantasuomalaisetkin.

Me haluamme, että ihmisiä kohdellaan tasavertaisesti, ja rikoksista on tietenkin tuomittava kaikki ilman erityiskohtelua, sehän on itsestään selvää.

Halusimme tuoda hiukan ystävällisyyttä ja valoisuutta kaiken negatiivisuuden keskelle, halusimme kaikkien tietävän, että on niitä iloisiakin asioita olemassa -  ja iloisia ja ystävällisiä ihmisiä.

Emme valikoineet kaupungillakaan, kenelle annoimme karkin ja lappusen, tai kenelle rupattelimme iloisesti. Kaikkia kohdeltiin samalla tavalla, oli ihminen maahanmuuttajan tai kantasuomalaisen näköinen tai ei.

Eräs vanha herra ilahtui todella kovasti, kun annoimme hänelle lappusen sekä karkin, ja rupattelimme hetken aikaa. Hän halasi meitä useammankin kerran, ja vielä vilkutti jälkeemme iloinen hymy kasvoillaan. Esim. monelle vanhukselle tällainen yllättävä ja ystävällinen kontakti voi olla harvinainen ja iloinen yllätys.

Halusimme näyttää, että ystävällisyys lisää ystävällisyyttä, ja saattapa iloinen hymy pelastaa jonkun huonon päivänkin! Näin aiomme toimia vastaisuudessakin, ilman erillistä tempausta, vaikka uusi sellainen onkin tulossa.

Itse olen "harrastanut" tätä ystävällisyyttä spontaanisti aina, ei ole tarvinnut miettiä, että pitäisikö hymyillä tai tehdä jotain muuta kivaa. Mutta jotkut ehkä tarvitsevat pienen "potkun persuksiin" muistaakseen, että yhdessähän tätä maapalloa asutamme, ja ystävällisyys on parempi liima kuin vihamielisyys. 


ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ In English ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ

This is a compressed story about "Kemin Kyllikit" group.

Katja Hietala started "Kyllikin siskot - Kemin Kyllit", kind of a playful group. The first group was already started by Niina Ruuska in Joensuu, and ours is the sister group. 


This group has been started as kind of counterweight to the negative attidude and hatred, which we can see growing all over the world.

The group ''Soldiers of Odin'' has started patrolling the streets of our northern town Kemi for public safety reasons (as they say) a while ago.

Among the members there are right-wing extremists. Most of them (if not all) are against refugees, and some of them are "white power" supporters, and many of the members admire national socialism.

We want to spread good mood and smiles to all people, despite their background or ethnicity.

We handed out candies, our smiles and small cards with the text "You are not alone. You are precious. With regards, Sisters of Kyllikki" in several languages on Friday evening.

We got many hugs and smiles!


Wikipedia:

"Name Kyllikki comes from The Kalevala or The Kalewala. It is a 19th-century work of epic poetry compiled by Elias Lönnrot from Karelian and Finnish oral folklore and mythology.

"Songs 11 to 15: Lemminkäinen sets out to Saari (English: The Island) in search of a bride. He and the maid Kyllikki make vows to each other but thinking Lemminkäinen has repudiated his, the maiden repudiates hers so Lemminkäinen discards her and sets off to woo the Maiden of the North.

His mother tries to stop him and be the voice of reason, but Lemminkäinen disregards her warnings, claiming that when he's in danger, his hairbrush starts to bleed. After a long journey to the North, he asks Louhi for her daughter's hand and she assigns tasks to him.

While hunting for the Tuonelan joutsen (Swan of Death) Lemminkäinen is shot by the Pohjolan paimen (The Shepherd of the North) who is annoyed by his bad behavior and disrespect, and falls into the river of death. As he lies dead in the river, his mother at home notices blood flowing from Lemminkäinen's hairbrush.

Remembering his son's words, she goes in search of him. With a rake given to her by Ilmarinen, she collects the pieces of Lemminkäinen scattered in the river and pieces him back together, a bee bringing her the ingredients necessary to revive him." 

Eikä postausta ilman koissuja! 

Joulukuun ensimmäinen päivä. 
Joulukuun viimeinen päivä.

2 kommenttia:

 1. Nostan kuvitteellista hattuani tämmöiselle konkreetiselle, positiiviselle tekemiselle ja kiltteydelle! :) Pienet kohtaamiset arjessa ovat merkitsevät kyllä!

  Minäkin hymyilin eilen koko loppupäivän kun vaihdoimme tuntemattoman kanssa muutaman ystävällisen sanan puolin ja toisin, siitä jäi hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos viv! On mukava saada positiivista palautetta! ♥

  Tärkeintähän on, ettei tällainen "tempaus" jää vain pariksi kerraksi, vaan että sen välittämä sanoma, että olemme kaikki tasa-arvoisia, välittyy ihmisille ja tuo hyvää mieltä.

  Jokaisen pitäisi omassa, joskus ikävässäkin, arjessaan miettiä, millaisia signaaleja lähettää muille. Hyvien signaalien lähettäminen on minusta aivan ihanaa, ja positiivisuus luo uskoa ihmiseen. Joillekin positiivisuus on luontaista, joidenkin pitää erikseen miettiä sitä asiaa.

  Kuinka monta onnellista ilmettä olenkaan nähnyt, kun olen osoittanut välittäväni ja ollut ystävällinen.

  Yhtäkaikki, mukavaa alkanutta vuotta! ☺☻

  VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.