14. marraskuuta 2015

Nous sommes unis!

Ranska on shokissa ja maailma suree - niin teen minäkin. Voimia teille ranskalaiset!

Viha on saanut vallan liian monessa ihmisessä, ja viha ruokkii vihaa.

Moni sanoo, että tämä isku on maahanmuuton syy, mutta ei se välttämättä ole niin. Edelliset Ranskan terrori-iskut ovat olleet Ranskassa syntyneiden tekemiä.

Olen miettinyt monta kertaa, olisiko iskuja tehty, jos näitä tekijöitä olisi kohdeltu asiallisesti, ilman rasismia ja syrjäännyttämistä. Moni tutkijahan sanoo, että radikalisoituminen johtuu usein siitä, että ihminen on syrjäytynyt, eikä sopeudu yhteiskuntaan.

Miten voi sopeutua, jos saa tuntea olevansa ei-toivottu ja syrjitty synnyinmaassaan - syynä tausta, uskonto ja/tai ihonväri? Sen takia ihminen ei saa töitä, ja hän kohtaa ennakkoluuloja, sylkemisiä ja halveksuntaa meni minne tahansa.

Näinhän meillä Suomessakin on tänä päivänä. Vihapuheet leviävät kenenkään estämättä. Kiltit ihmiset ovat liian kilttejä, eivätkä uskalla sanoa, etteivät he hyväksy vihapuhetta. Polttopulloiskuja on tehty, ja pakolaisia auttavia ihmisiä kivitetty. On pukeuduttu KuKluxKlan-lakanaan, on "heilattu" Hitlerille, marssittu Rajat Kiinni-mielenosoituksissa, pahoinpidelty ihmisiä ja haukuttu heitä heidän humaaniutensa vuoksi, on toivottu että "suvakkien" lapsia tai "suvakkinaisia" raiskattaisiin, ollaan viemässä mamuja saunan taakse saamaan nappia otsaan... Lista on loputon!

Näin tänään erään kommentin jossakin, missä eräs mies sanoi, että hän on ollut harjoittelemassa lasertähtäyksellä ampumista, että hän on valmis lähtemään mukaan, jos tulee tositoimia.

Onko meille syntynyt jo kotimaisia "andersbreivikejä"?

"En ole rasisti mutta..." on hyvin yleinen lausahdus. Tuolla lausahduksella yritetään silotella sen jälkeen tulevia rasistisia kommentteja ei-rasistisiksi. Eihän se vaan niin mene! Rasisti on rasisti, vaikka voissa paistaisi!

Nyt nämä vihapuhujat
saivat lisää vettä myllyynsä,
eli varmaan kiittävät  näitä
terroristeja mielessään.
Nämä vihapuhetta harrastavat uhkailevat, nimittelevät ja pelottelevat niitä, jotka uskaltavat sanoa vastakkaisen mielipiteensä. Moni ei uskalla sanoakaan, vaan vaikenee hiljaa, mutta niin ei pitäisi tehdä. Sitten kun heitä kritisoidaan, tulee uhkauksia ja uhriudutaan. Mediakin on heitä vastaan!

Minäkin sain osani uhkailusta ja nimittelystä, kun kirjoitin Puheenvuoron blogiini, sinne pääsee tämän kautta. Olen saanut ikävää postia myös Facebook-viesteinä sekä siihen liittyen että muualla ilmaisemiini mielipiteisiin, viimeksi tänään.

Pitäisikö minun lopettaa mielipiteeni ilmaiseminen sen takia, olla ilmaisematta, etten hyväksy rasismia? Joidenkin mielestä pitäisi, mutta minä en lopeta!

Ei tätä katastrofia ole maahanmuuttajat aiheuttaneet, vaan Assad, murhaaja ja diktaattori Syyriassa, kuten muutkin diktaattorit, Putin ja islamistiset fanaatikot, jotka tappavat silmittömästi ja umpimähkään. Näitä ihmiset pakenevat.

Jokaisen ihmisen, joka pitää itseään demokraattisena, täytyy olla samaa mieltä siitä, ettei ihmisarvoa koskaan voida maantieteellistää tai alentaa.

Sivistyksen arvoista ollaan nyt aivan liian hiljaa.

Jori Eskolin sivustollaan:

"Kun ihminen ei vain tajua. Ruumiit eivät ole edes vielä kylmenneet, niin ruumiilla ratsastajat ovat jo täällä.

Milloin nämä tynkkyset ja muut ’maahanmuuttokriittiset’ mielet tajuavat, että terrorismi ei ole maahanmuuton saati islamin vika? Ja että pakolaiset pakenevat todellisuudessa juuri noita terroristeja, joiksi heitä syyttävät? Minulla on yksinkertainen pyyntö teille, ihmiset: älkää tehkö Pariisin iskusta maahanmuuton ongelmaa. Itseäni toistaen: älkää unohtako, että ne pakolaiset pakenevat juuri niitä samoja voimia, jotka tänään tappoivat yli 100 ihmistä.

Pakolaisten syyllistäminen on ehkä ruminta, mitä tässä kohtaa voi poliitikko saati ihminen tehdä. Meidän tulee uskoa siihen, mitä sanoo NATO:n pääsihteeri:

-”Terrorismi ei koskaan voita demokratiaa.”-


Isän Pikajuna on myös kirjoittanut aika osuvasti. 

Atte Kaleva, sotatieteiden maisteri ja jihadismin tutkija, oli jihadistien vankina pitkään Jemenissä. Hän kirjoitti näin Facebook-seinällään: 

Pariisin järkyttävässä terrori-iskujen sarjassa hyökättiin eurooppalaista elämäntapaa vastaan: iskut kohdistettiin urheilutapahtumaan, konserttiin, kahviloihin ja ravintoloihin. Ääri-islamistiset jihadistit ovat jo pitkään uhonneet käyvänsä sotaa maallistuneita eurooppalaisia arvoja, demokratiaa, vapautta ja kulttuuria vastaan. Pariisin iskujen tekijöiden ja heitä tukevien tahojen eräänä tavoitteena onkin hajoittaa eurooppalaista arvoyhteisöä lietsomalla silmitöntä yhteiskunnallista vihaa kaikkia muslimeita kohtaan. Siihen ei pidä lähteä mukaan. Vastatoimet ovat välttämättömiä ja ne on tärkeää kohdistaa nimen omaan jihadisteihin ja jihadistiseen ideologiaan, ei summittaisesti kaikkiin muslimeihin. Muuten tulemme tahtomattamme luoneeksi otollista maaperää jihadistiselle kiihotukselle ja radikalisoimiselle. Jihadistisesti ajattelevien yksilöiden tunnistamisessa ja radikaalin viha-ideologian kitkemisessä avainasemassa on aktiivinen ja avoin yhteistyö suomalaisten muslimiyhteisöjen kanssa.

Eikä postausta ilman koiria, kuvassa Pimu ja Nalle. Onneksi minulla on nämä karvakuonot lohduttamassa, kun maailma on tulossa hulluksi. ♥ 

Tässä olemme potkupyöräilemässä pururadalla pari
päivää sitten. Nyt ei ole enää tietoakaan lumesta.
Tässä kapeampi polun osuus. Piti
ottaa ihan selfie! Tässä ei voinut
potkutella, koska polulla
on isojakin kivenmurikoita.
“Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.” ― Martin Luther King Jr.
(suurin piirtein näin: pimeys ei voi ajaa pois pimeyttä: vain valo voi tehdä niin. Viha ei voi ajaa pois vihaa: vain rakkaus voi tehdä niin)

"I can calculate the motion of heavenly bodies,  but not the madness of people." ― Isaac Newton 

(suurin piirtein näin: osaan ennustaa taivaankappaleiden liikkeitä, mutten ihmisten hulluutta")   

2 kommenttia:

 1. Maailma on mallillaan ja kuohuu.. en osaa sanoa enää mtn. Onneksi jotakin on paikallaan ja se pitää uskoa yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, maailma on mallillaan ja kuohuu. Toivotaan, että se tasoittuu.

   Jos luovuttaa, ei ole toivoakaan.

   Kiitos kommentistasi!

   Poista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.