12. syyskuuta 2015

Vaikeneminen ei ole kultaa

Rasistit sanovat, etteivät he ole rasisteja, vaan realisteja. He sanovat myös, ettei missään näy rasistista puhetta, että aina näytetään rasistikorttia. Hmmmm... entäs ne suvakki- ja kukkahattukortit?

Tässä esimerkki Hesarin kommenttiosastolta:

On aivan pakko ihmetellä missä piireissä ihmiset liikkuvat kuullakseen edes malliksi aitoa rasistista puhetta.

Itselleni ei ole kohdalle sattunut, vaan kaikki tuntemani ihmiset puhuvat puhtaasti realismista ja kohtuudesta ja ovat täysin valmiita sallimaan laillisen maahantulon
.


Jotkut iloitsivat jollakin sivustolla uutisista, joissa kerrottiin, että pakolaisvene oli kaatunut ja pakolaiset hukkuneet. Sanottiin, että pääsipähän niistäkin eroon.

Miten voi iloita toisen kuolemasta, jos ei ole rasisti?

Pieni, hukkunut Alan meren rannalle huuhtoutuneena herätti ihmiset ympäri maailman. Mutta ei edes tämän pikkuisen kuolema herättänyt näitä vihaavia ihmisiä, jotka kutsuvat itseään realisteiksi. 

Vihapuheet eivät hiljentyneet hetkeksikään.

Rasismia on myös sanattomassa muodossa; Helsingissä eräs nuori "kantasuomalainen" mies sylkäisi vastaan kävelevän somalinaisen työntämien lastenvaunujen kuomulle. Näin sen itse, koska kävelin tämän naisen takana. Mies yritti ilmeisesti osua naiseen, mutta tähtäsi pieleen. Sellainen on myös rasismia.

Olen monesti miettinyt, mitä kaikkea "väärän värinen" maahanmuuttaja tai Suomessa syntynyt saa kokea jokapäiväisessä elämässään. Jo mielikuva ahdistaa.

Some-keskustelut ovat täynnä rasismia - sellainen on oikein räjähtänyt silmille viime aikoina. Mitä muuta se on, jos yleistetään kaikki maahanmuuttajat ja pakolaiset raiskaajiksi ja rikollisiksi, elintasopakolaisiksi tai iPhone-miehiksi? Heitä nimitellään milloin apinoiksi, milloin mutakuonoiksi, milloin miksikin. Heitä halutaan viedä saunan taakse tai takaisin sinne mistä ovat tulleetkin, pistää mullan alle, tai laittaa nappi otsaan. Heille halutaan lahjoittaa kinkkuja heidän uskontonsa pilkkaamiseksi.

Lista on ikävän pitkä.

Myös asiallisuuden vaatijoita nimitellään eri tavoin; suvakeiksi, vihervassareiksi tms., ja heitä tai heidän läheisiään toivotaan myös raiskattaviksi ja pahoinpideltäviksi. En edes pysty kirjoittamaan niitä rumia sanoja, mitä näissä yhteyksissä käytetään. 

On tehty oppaita isänmaallisille suomalaisille, joissa on annettu nimilistoja Suomen korkeimmasta johdosta, haukuttu heitä pelkureiksi ja isänmaanpettureiksi ja mainittu vielä ”ammutaan tai hirtetään tavattaessa.” 

Joitakin  äärioikeistokriittisiä blogisteja uhkaillaan, heidän puhelinnumeronsa ja osoitteensa julkaistaan ja annetaan ymmärtää, että nämä olisivat vapaata riistaa pesäpallomailojen yms. ruuaksi. Heistä tehdään feikkiprofiileja, heitä pilkataan, uhataan heidän lapsilleen käyvän huonosti, julkaistaan heidän lastensa kuvia yms. Heidän Facebook-sivujaan tai blogejaan yritetään jatkuvasti kaataa väärillä ilmiannoilla, siinä usein onnistuenkin.

"Väärän" mielipiteen ilmaisijoita häiritään kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Jos tuollainen ei ole rasismia, niin mikä sitten on?

MV-julkaisu (entinen MitäVittua), Homma, Scripta, Suomen Vastarintaliike, Suomen Sisu yms. (niitähän riittää), ovat näiden vihaajien raamattu ja pyhä sana. Näiden julkaisemia juttuja pidetään ainoana totuutena ilman pienintäkään lähdekritiikkiä.

Vihaa ei pitäisi kohdistaa pakolaisiin ja maahanmuuttajiin, ei yleensä keneenkään. Päätöksiä voi kritisoida, ja niitä voi yrittää saada muutetuksi demokraattisin keinoin, jos siltä tuntuu. Vihapuheet ovat hedelmättömiä, ja häiritsevät yhteiskuntarauhaa.

Meidän humaanien ihmisten väitetään sallivan "hallitsemattoman, loisivan ja rikollisen maahanmuuton".

Eihän se niin ole! Mehän haluamme vain, että ihmisiä kohdellaan inhimillisesti - ihmisinä. Me haluamme toimivan yhteiskunnan, jossa jokainen osa-alue toimii. Emme ole kritiikittömiä hyysäreitä. Olemme ihmisiä, jotka haluavat, että kaikkia ihmisiä kohdeltaisiin tasa-arvoisina ihmisinä. Emme halua yhteiskuntaa, jossa ihmisiä kohdellaan rodun ja etnisen taustan perusteella, emme halua yhteiskuntaa joka on kuin natsien Saksa oli vain vähän aikaa sitten.

Perimmäisenä tarkoituksenahan näillä "realisteilla" ja "maahanmuuttokriitikoilla" on kuitenkin pelotella asiallisemmat ja humaanimmat ihmiset hiljaisiksi, että nämä pahan oksentajat pääsisivät pätemään. Joku näitä ”vihakkeja” mobilisoi liikkeelle. Ja nämä sitten seuraavat kuin sokea sopulilauma "kaikkivaltiaan Führerin" käskyä.

Normaali kritiikki maahanmuuttoa kohtaan ei ole rasismia, jos se pysyy asiallisissa puitteissa, ilman että suvaitsevaisemman ja humaanimman mielipiteen ilmaisijoita tai maahanmuuttajia/turvapaikanhakijoita nimitellään, tai että he kokevat uhkailua ja pelkoa oman turvallisuutensa puolesta.

Maahanmuuttoa saa kritisoida, ja päätöksiä pitääkin kritisoida, että asioita osattaisiin hoitaa vieläkin paremmin.

Vihapuheet ja netissä anonyymina tai omalla nimellä raivoaminen ei auta yhteiskuntarauhan säilymisessä, se ehkä auttaa huutajaa itseään voimaan hetken aikaa paremmin.

Rasismia on aivan selkeästi meillä, sen kieltävät vain henkilöt, jotka itse ovat rasisteja.

Emme saa hyväksyä tällaista, emmekä saa vaieta pelossamme. 

Vaikeneminen ei ole kultaa!


♥♥ Peace & love! ♥♥8 kommenttia:

 1. Moi Laali,
  meitä suomalaisia on aina pelottanut erilaisuus. Rasismi ei ole mikään uusi ilmiö Suomessa.

  Sotien jälkeen valtion piti uudelleen asuttaa lähes puoli miljoonaa suomalaista uudelleen.

  Jostain syystä ruotsinkieliset kunnat eivät ottaneet suomenkielisiä evakko kotikonnuilleen. Rasismia?

  Nyt tilanne on aivan toinen, monen väestökadosta kärsivät alueet ympäri Suomen ottavat kilvan vastaan pakolaisia riippumatta ihonväristä ja kielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Pedro!

   Ihmisiä pelottaa erilaisuus, se on totta, ja on pelottanut kautta aikojen. Ei se tietenkään ole uusi ilmiö Suomessa, kyllähän minä sen ymmärrän ja tiedän, mutta nyt se on leimahtanut toden teolla. Se huolestuttaa.

   Nyt onneksi kunnat ottavat vastaan pakolaisia. Mutta tällaista vastaan on ollut todella ilkeitä puheita, ja tekojakin.

   En usko, että kukaan, joka haluaa, että ihmisiä kohdellaan inhimillisesti, haluaa hallitsematonta massamaahanmuuttoa. Meitä on autettu, ja meidän on autettava muita.

   Kyllähän ruotsinkieliset kunnat ottivat evakoita, mutta niitä oli todella vähän, tarkistin jostakin muutama viikko sitten. Monet evakot ovat vaienneet kokemistaan vääryyksistä myös suomenkielisillä alueella. Kai sekin on ollut eräänlaista rasismia.

   Wikipedia (lähteetkin vaikuttavat asiallisilta, en löytänyt sitä, mistä luin aikaisemmin tästä aiheesta):

   ”J. K. Paasikiven vaatimuksesta määrättiin, että maataloussiirtoväen sijoituksella ei saanut muuttaa kuntien kielisuhteita. Koska ruotsinkielistä maataloussiirtoväkeä oli vähän, tämä merkitsi sitä, että ruotsinkielisiin kuntiin ei maataloussiirtoväkeä määrätty juuri lainkaan ja kaksikielisiinkin kuntiin vähemmän kuin suomenkielisiin kuntiin. Paasikivi perusteli tätä hyvien suhteiden säilyttämisellä Ruotsiin. Sen sijaan ruotsinkieliset kunnat, jotka eivät halunneet alueelleen siirtoväkeä ostivat maata suomenkielisiltä alueilta ja luovuttivat sen siirtoväen asuttamiseen.”

   Poista
  2. Tuossa viimeisessä lauseessa piilee se rasistinen piirre: Maksoi mitä maksoi, kunhat ette tule minun naapuriin. Tämä pätee myös tähän päivään. Vain noin 20% hyväksyisi pakolaiset naapurikseen.

   Poista
 2. Moi!
  Ihmisiä pitää auttaa, kun siihen on mahdollisuus.

  Toimittaja emeritus Rauli Virtanen sanoi haastattelussa: olen nähnyt ne paikat, joista ihmiset tulevat pakolaisina. Suurin osa heistä on oikeutettu apuun.
  Mutta kurja asia on se, että kun Suomessa on monilla asiat huonosti, ja heiltä viedään apu, joka menee pakolaisille.
  Katkeruus on suuri, ja sellainen on minullakin sydämessä. Kuka pitää huolta minun pärjäämisestäni? Ei kukaan, kaikki keskittyvät pakolaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Madame Quu!

   Mielestäni humaanius ja inhimillisyys ei katso rajoja, väriä eikä taloudellista statusta. Esim. Libanonissa on noin 4,5 miljoonaa asukasta (varmaa tietoa ei taida edes olla), ja pakolaisia joidenkin arvioiden mukaan jo 1,5 miljoonaa ellei enemmänkin. Siinä vähän vertailukohdetta.

   Minun mielestäni viha pitää kohdistaa päätöksiin, ja kritisoida niitä. Jos vihaa nyt yleensäkään pitää kohdistaa mihinkään.

   Vihan kohdistaminen pakolaisiin ei ole hyvä asia, eikä auta ketään - päin vastoin.

   Pakolaiset tulevat hädän keskeltä, mille he eivät voi mitään - vaikka joukossa on varmasti näitä systeemien hyväksikäyttäjiäkin, niin kuin meissä "kantasuomalaisissakin".

   Minä toivon ihmisiltä inhimillisyyttä hädänalaisia kohtaan.

   Nykyisten päättäjien tekemät tulonsiirrot menevät huonotuloisilta, köyhiltä, eläkeläisiltä ja lapsiperheiltä hyväosaisille ja rikkaille sekä yrityksille, eivät ne välttämättä pakolaisille mene. Siinä on mielestäni hurjan paljon korjaamisen varaa.

   En tietenkään kannata hallitsematonta massamaahanmuuttoa, vaan toivon, ettei kenenkään tarvitsisi lähteä kotimaastaan pakoon, mutta meidän on autettava humaanisista syistä, kuten kaikkien muidenkin.

   Olen vahvasti sitä mieltä, että humaanius pitää pitää kunniassa, ettei olla kohta kuin natsisaksassa vain vähän aikaa sitten. Meno näyttää olevan jo sellaista, että ennen pitkää niin saattaisi käydäkin.

   Martin Niemöller'in sanoja Saksan Kolmannen valtakunnan noususta:

   Ensin he hakivat kommunistit - mutta en puhunut mitään koska en ollut kommunisti.

   Sitten he hakivat ammattiliittojen ihmiset - mutta en puhunut mitään, koska en kuulunut ammattiliittoon

   Seuraavaksi he hakivat juutalaiset - mutta en puhunut mitään, koska en ollut juutalainen

   Lopuksi he hakivat minut - eikä ollut enää ketään puhumaan minun puolestani

   Poista
 3. Jäi vielä sanomatta, että huono-osaisten (köyhien ja pakolaisten) vastakkainasettelu hyödyttää vain näitä netissä raivoajia ja valtaapitäviä - ei meitä tavallisia kansalaisia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä postauksesta. En hyväksy rasismia missään muodossa. Vaikka maamme talous on nyt vaikeassa tilanteessa, ei silti pidä asetaa pakolaisia ja suomen köyhiä vastakkain eikä rinnaisvertailuun. Meillä on ollut lama-aikoja maassa ennenkin, lakkoja ja tiukkoja aikoja, niistä on selvitty. Maassamme on ennestään pakolaisia jotka ovat nyt jo työllistyneet ja elävät keskuudessamme. Erinaisuus pelottaa, eri uskonto ja varsinkin islamin usko pelottaa, kun tiedämme että esim. Isiksen joukot edustavat ääri islamistia, ja vastaavat järjestöt Afrikassa, valitettavasti yksilöitä löytyy myös ainakin Ruotsista. Jos kuitenkin uskomme siihen, että metsä vastaa niinkuin sille huudetaan, niin ehkä on parempi miettiä mitä huutelee. rauhan rakentaja luo siltoja turhien pelkojen yli. Talvi tulee nopeasti, lämmin suoja on oltava kaikilla, ihmisiä olemme kaikki.

  VastaaPoista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.