20. heinäkuuta 2014

Pyöräilyä ja samoilua ruovikkoalueella

Maisema kuvattu lintutornista.
Laiduntavat eläimet ovat ylämaan karjaa.
On ollut hurjan kuumaa viimisen viikon aikana, keskellä päivää en ole voinut edes lähteä pyöräilemään, kun Pimulla tulisi liian kuuma. Itsestä ei niin väliä.

Ollaan sitten lähdetty pyörälenkille vasta puoli viisi iltapäivällä  kahtena edellisenä lauantaina. Pyöräiltiin ensin kaupunkiin, siellä joen rannan terassille syömään ja yhdelle kaljalle. No, Pimu ei kaljaa juo, vaan sillä on aina omat juomat mukana!

Tilasin eilen Wilhelm Å:ssa burgerin, kun en halunnut mitään isompaa ruokaa tilata. Kyllä siinä oli syömistä ihan tarpeeksi, muttei se mikään herkutteluruoka ollut. Pimu sai suurimman osan pihvistä ja minä mummersin pullamössöleivän ja vihannekset. Ei ihan minun makuuni, mutta ei se huonoa silti ollut, jos tykkää pullamössöruuasta, kuten moni.

Edellisenä lauantaina pyöräiltiin myös jokirantaan syömään, mutta silloin tilasin ravintolalaiva Glückaufin Glückaufin jokirannan terassilla Terrace Basketin. Se oli todella hyvää, sisälsi bratwurstia, naudan ulkofileepaloja, vihanneksia, ranskalaisia ja kahta aivan ihastuttavaa dippikastiketta. Ruoka oli halvempaakin siellä, mutta hintaero vain pari euroa.

Lintukin halusi osansa Glückaufin
hyvästä ruuasta! 
Ruokaa oli yhtä paljon ja riittävästi. Pimu sai ulkofileepalat kahta lukuun ottamatta, koska minä söin ne ja bratwurstit ja muut lisukkeet. Pimulla oli taas omat juomat mukana, minä sain tyytyä olueen!

Glückaufin reissulla pyöräilimme Sikosaaren sillalle, ja sieltäkin on hienot näkymät.

Sikosaaren silta, osa Sakta fartenin
venesatamasta näkyy taustalla
Kun olimme eilisen reissulla istuskelleet pari tuntia Wilhelm Åssa katsellen Porvoon menoa, lähdimme takaisin kotiin päin. Tällä kertaa päätinkin sitten mennä linnunsuojelualueen kautta lintutornille.

Sikosaaren silta
Olen asunut Porvoossa yhteensä parikymmentä vuotta, enkä ole ikinä käynyt siellä, ja nyt sitten tuumasta toimeen. Edellisen viikon lauantaina pyöräiltiin myös linnunsuojelualueen ohi, mutta emme poikenneet sinne.

Silloin päätin, että ensi kerralla mennään sitä kautta.

Matkalla jokirannasta Sakta farteniin
Matkalla jokirannasta
Pyöräilen lähes aina kotiin kaupungista sitä kautta, koska on mukavaa pyöräillä pitkin jokirantaa Sakta farteniin ja sieltä vielä eteenpäin. Tie johtaa lähelle Kevätkumpua, jossa asun. Koirapuistokin on siinä matkan varrella, tai kaksikin. Toisessa, lähempänä kotiani sijaitsevassa, käytiin Pimun kanssa eilen. Siellä Pimu saikin sitten vaihtaa haukkuja 11-kuukautisen Jodan kanssa.

Pimu poseeraa
Heti alkumatkasta lintutornille huomasin, että pitkospuita pitkin on hankala kuljettaa pyörää, joten jätin sen sovinnolla pusikkoon ja jatkoin matkaa jalan. Pimu tietenkin iloisena mukana.

Matkalla jokirannasta Sakta farteniin
Oli todella tukahduttavan kuuma, ja varsinkin tällä ruovikkoalueella, jossa ei ollut pienintäkään tuulenvirettä. En ole joutunut hyttystenkään pistämäksi tänä kesänä, eivät ne yleensä tykkää pistää minua, mutta nyt sekin sitten piti kokea!

Sakta fartenissa
Ei kyllä harmita yhtään, että lähdin sinne. Lintutornista on tosi mahtavat maisemat ruovikon yli. Ja täältä luonnon aarreaitasta on matkaa kotiini vain reilut kaksi kilometriä!

Kello oli jo yli yhdeksän illalla, kun palasimme kotiin, reissu kesti siis viitisen tuntia! Mutta se kannatti.

Kaiken kaikkiaan tuli kilometrejä lähes kymmenen, eli 9.84 km SportsTrackerin mukaan. Edellisenä lauantaina tuli 9,72 km. Näiden ajeluiden välissä olen pyöräillyt muutaman kerran Pimun kanssa noin viiden kilometri pyrähdyksiä.Itikat pistivät nilkkoihin! 
Kohta lähdetään taas pyöräilemään, mutta tällä kertaa ei mennä kaupunkiin, vaan risteillään Kevätkummun metsäpoluilla.

Pitihän se selfiekin ottaa!
Tässä vielä video pyöräretkestäLintutornin polun alussa
Menossa lintutornille
Lintutorni
Mahtava maisema lintutornista kuvattuna

Alas lintutornista
Tulossa lintutornista
Noniin, takaisin kotiin päin
Pitkospuut
Lauantain12.7. reissu
Lauantain 19.7. reissu
Kuvassa alhaalla hiukan keskeltä oikealle näkyy koukkaus lintutornille.

4 kommenttia:

 1. Mukava retkeillä muiden mukana kun omat retket tänä kesänä ovat jääneet vähiin! Kevätkumpu, kaunis nimi kotikonnullasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petriina!

   Olemme retkeilleet Pimun kanssa lähiseudulla pyörän kanssa joka viikonloppu molempina päivinä. Eilenkin löysin aivan uuden paikan, missä en ollut ennen käynyt! Ja ihan läheltä!

   Kevätkumpu on lähiö, jossa on paljon luontoa ympärillä, metsä- ja puistopolkuja ja tuo lintujensuojelualuekin kävelymatkan päässä. Kaupunkiinkaan ei ole kuin kolmisen kilometriä, jos sitäkään! :)

   Poista
 2. Kivoja kuvia ja kyllä tuo Pimu on niiiiiiin ihana. Itsekin kävin lintutornissä kesällä, mutta se oli pienempi tuolla Kempeleessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se tosi ihana!

   Se on kyllä kärsinyt nyt näistä helteistä. En ole käynyt pyöräilemässä enkä lenkilläkään, kun on ollut niin sietämättömän kuumaa. Pimatsu parka!

   Lintutornissa en ole muuten koskaan ennen käynyt, olihan sieltä mahtavat näköalat!

   Kiitos kommista! :)

   Poista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.