23. helmikuuta 2012

Kevään merkkejä

Nyt on koko viikon ollut plussakelit, vaikka yöllä on voinut olla aste tai pari pakkasta. Päivisin on kuitenkin ollut viisikin astetta lämmintä, ja se näkyy kyllä luonnossa.

Taustalla näkyy merenlahti, jonka jää on aivan peilikirkasta. Meidän tontin
raja on tuossa vasemmalla puiden keskellä, ja talo on kauempana vasemmalla.
Päätie, joka vie Maarianhaminaan (vasemmalle) ja toisella suunnalla Långnäsin
laivasatamaan, näkyy pellon ja kauempana olevan talon välissä.
Koska meillä on ollut epätavallisen vähän lunta tänä talvena, alkavat lumet jo häviämään, pellolla maata näkyy jo paikoitellen, tiet ovat sulat, ja puiden juurilla on maa sulana renkaana rungon ympärillä.

Löysin uuden "näppylän" smartphonestani, ja kokeilin - panoraamakuva.
Vasemmalla tonttimme raja puiden keskellä. Tien päässä oikealla näkyy
naapurin hevostalli. Heillä on kaksi hevosta, ja serkkunsa hevonen siellä.
Kovia pakkasiakaan ei ole tänä vuonna ollut, lämpötila on pyörinyt kahden ja kymmenen miinusasteen välillä, pari viikkoa oli sitten reilut kymmenen astetta, kylmimmillään sää oli -18 kieppeillä. Mutta se tuntuikin sitten tosi kylmältä, kun oli kovia tuulia.

Kaksi naapuriamme. 
Tässä alimmassa kuvassa kauimmaista taloa vastapäätä oikealla on meidän talo. 

Maustekurkkutehdas toimii lähempänä olevan talon ulkorakennuksessa. He valmistavat Rosebo maustekurkkua.

Kymmeniä rekkakuormia kurkkusäilykkeitä kuskataan Ruotsiin ja mantereelle muutaman viikon ajan syksyisin sadon valmistuttua.

Nämä naapurit ovat jo vanhoja ihmisiä, rouva reilusti yli 80 ja mies on täyttänyt jo 92 v. Hän ajaa silti vielä autolla, ja on aika pirtsakassa kunnossa, samoin kuin vaimonsakin. Vaimokin ajaa vielä autolla. Mutta kulkeminen on jo hiukan köpöttelyä. Kuitenkin he kävelevät joka päivä, molemmat kävelysauvojen avulla, kun tie on kuiva.

Heidän lapsensa ja lapsenlapsensa, serkut ja muut sukulaiset hoitavat tämän kurkkupuolen. Kaikki asuvat tässä ympäristössä, me taidamme olla ainoat jotka eivät ole sukua lähitalojen asukkaille. 

11 kommenttia:

 1. Voi että ja tänne hukkuu lumeen...liekköhän vielä juhannuksenakaan ollaan ilman lumikinoksia. Ihanaa viikonloppua, siskoseni

  VastaaPoista
 2. Meillä oli viime vuonna aivan valtavasti lunta, ja nyt näin vähän!

  Ihanaa viikonloppua sinullekin siskoseni! <3

  VastaaPoista
 3. hei hieno tuo panoraamakuva! millainen smartphone sulla oikein on? mä oon harkinnu sellaiseen puhelimeen vaihtamista jossa oli paljon parempi kamera kuin tässä mun nykyisessä...

  VastaaPoista
 4. Kiitos!

  Mulla on Samsung GT 19100. On toiminut oikein hyvin. Olen vasta viime aikoina alkanut opettelemaan tuon käyttöä, vaikka mulla on ollut se jo viime elokuusta.

  VastaaPoista
 5. voi laali sä jaksat paljon, luoja ona antanut sinulle lahjan ja se on kirjoittamninen- runojuonissakin on uusi teksti. voi vitsi mä otin gurvoisieria kun sydäömeen sattui mutta ei tatu enää.. mä vaan ihmettelen kuin sä jaksat. no joo mä loptin tuon sk sivulla käynnin, vaikka se polariksen törky oli poistettu se elää mielessä. on hyvä kin lähin ajoissa, mutta toivon että ystävät ei hylkää , vitsi mulla oli sydän kohtaua ja otin kasi lasia konjaakkia ja olen nyt tosi hyvällä tuulella ei koske mihinkään ja on ollut ihania päiviä uusia ystäviä ja kaikkea jännää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku!

   Jaksaa niin kauan kuin jaksaa, eikä murehdi tulevia! Siinä minun reseptini! :D

   Hyvä se on välillä ottaakin "sydänlääkettä"! Toivottavasti sydän ei vaivaa sen enempää! Pidä huoli itsestäsi!

   Kiva että elämässäsi on uusia asioita ja kaikkea jännää, se piristää kummasti!

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 6. Laali, onpa teillä vähän lunta! Olemme tehneet lumiukot pihalla ja ikkunan edessä on niin iso lumikasa, että pääsemme ihan laskettelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onhan siinä lumessa sitten hyviäkin puolia! Teidän ei tarvitse lähteä Kokonniemeen laskettelemaan! ;)

   Täällä on kyllä tosi vähän lunta, ja noihin eilisiin kuviin verrattuna tänään on vieläkin vähemmän, sulaa nopeasti kun aurinko paistaa ja on useampi lämpöaste!

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 7. hih, nauratti tuo mun kommi, näkyy että on otettu sydän lääkettä. no se oli tarpeen. nyt on taas ollu ihan jees aloin syödä noita sielu tapletteja, ne ei mee päähän. Hitto enhän mä voi hörppiä konjakkia , siitä tulee hiprakka;) jokos siellä on lumet sulanut? Ei mee kauan kun Pimu löytää kevään merkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sydänlääkettä on hyvä ottaa välillä, ja onhan se kiva kun naurattaa, vaikka hiukan hiprakassakin! Sehän on terveellistä, sekä nauraminen että pienet tömpsyt joskus! :D

   Tänään on ollut pohjoistuuli, ja on tullut hiukan lunta, mutta ei enempää kuin pari senttiä. Eiköhän kohta Pimu löydä kevään merkit!

   Poista

Kommentteja kiitos! Comments please! Oli pakko ottaa sanavahvistus käyttöön roskakommenttien vuoksi.