29. toukokuuta 2011

Salaatinsyöjäkoirat

Ne tykkäävät porkkanasta, paprikasta, kaalista, ruohosta, voikukista, puolukoista, mustikoista, ruusunmarjoista ja monesta muusta vihanneksesta.

Tänään sitten sain kuvatuksi kun koirat oikein laidunsivat! Lopussa yhteinen kakkahetki naapurin tallin vieressä ruohikossa.

Tänään oli tuulinen päivä ja aamulla satoikin. Nyt illalla paistoi kuitenkin aurinko, mutta tuulee edelleenkin, kuten videoistakin huomaa.


Dogs eating "salad" - Salaattikoirat laiduntavat - klikkaa tätä - click here!


Lopussa yhteinen kakkahetki
naapurin tallin vieressä.
Ovat kyllä aikamoisia salaattikoiria!

23. toukokuuta 2011

Lawn mowing in Lemland, Aland Island, Finland

We have too many dandelions, as you can see!
The dandelions,
the picture is taken from our terrace.
I made a salad of them today! But there are too many to eat all of them! :D
Lawn mowing - ruohonleikkuu. Click here - klikkaa tätä!

17. toukokuuta 2011

More visitors! Britney Spears, Paris Hilton or Johanna Tukiainen?

This is me, not Britney,
Paris or Tuksu
Chuckle! 
I am just testing if I'll get more visitors by tagging famous names on my blog. This is just for fun!

I am not Britney Spears or Paris Hilton, or Johanna Tukiainen!

Have a fun day!

Number of visitors now: 5560

14. toukokuuta 2011

Koirakärry

Noniin, nyt on koirakärry melkein valmis. Koirien turvavyöt ja oven lukko takaa puuttuvat, ja ehkä maalaan kukkia sivuseiniin. Taakse tulee vielä heijastimet. Poikani Jan on rakentanut tämän kärryn. Tätä voi hyvin käyttää kauppakassinakin.


Videossa Nalle ja Jan S. - in the video Nalle and Jan S. - i videon Nalle och Jan S.

The bike cart for the dogs is almost done. There is som small things which have to be done. "Seatbelts" have to be installed, the door back needs a lock, reflectors need to be installed, too. I may paint some flowers on the cart. My so Jan has built this cart. This can also be used as a shopping "bag".

Nu är hundkärran nästan färdig, säkerhetsbälten för hundarna saknas, dörrlås där bak måste monteras, och kanske skall jag måla några blommor på sidoväggarna. Reflexer skall också monteras där bak. Jan, min son, har byggt kärran. Den här kan också användas som shopping"väska".

7. toukokuuta 2011

Pyörä ja koirat

Kävin tänään neljä lenkkiä pyörällä.

Aamulla kaksi, ensin Nallen kanssa. Pimun kanssa tein ihka ensimmäisen lenkin koskaan. Ja Pimu oli kuin olisi aina juossut pyörän vierellä! Se pysytteli metrin verran takaoikealla, ja katseli aina sivusilmällä missä mentiin. Kun siirryin keskemmäski, Pimu siirtyi vastaavasti, ja taas sivummalle, ja taas Pimu seurasi. Testasin muutaman kerran, ja aina se vain teki aivan oikein. Viisas koiruliini minulla!

Kuvittelin että Pimun kanssa tulisi vaikeuksia, kun se on niin energinen. Mutta ei, kai se energia sitten meni siihen pyörän liikkeiden seuraamiseen ja juoksemiseen.

Toiset kaksi lenkkiä tein nyt iltapäivällä. Ensin taas Nallen kanssa, ja sitten Pimun. Ja Pimu oli edelleenkin yhtä fiksu! 
Nalle on vanha konkari, ollaan pyöräilty vuosikausia, joten sillä ei tietenkään ollut mitään ongelmia. Se rakastaa pyöräilyä, ja varmaan Pimukin tykkää.

Kävin vain lyhyen lenkin Pimun kanssa ne kaksi kertaa, koska on ensimmäinen kerta kun se on pyörälenkillä mukana eikä saa ottaa liian rankasti heti alusta. Alkaa muuten inhoamaan pyöräilyä eikä sitten lähde mielellään enää mukaan. Voihan tottumattomalle tulla paikatkin kipeäksi.

Oli tosi kivaa kun onnistui niin hyvin Pimun kanssa.

Nalle oli viime kesänä jotenkin kovin väsynyt, eikä jaksanut kovin paljon juosta pyörän vierellä. Kai se synnytysreilu edellisessä helmikuussa oli ottanut niin voimille, ja imetys sen jälkeen. Nyt Nalle juoksenteli taas kuin nuorempikin koira pyörän vierellä! Oli mukava nähdä, että Nallen kunto oli kohentunut vuoden aikana.

Yhdessä kuvassa Nalle kurkkii ruokapöydän alta, Pimu istuu vieressä. Muissa kuvissa on Pimu.

Jahka saamme pyöräkärryn valmiiksi, teemme pitempiä lenkkejä. Saan minäkin sitten kuntoilua.

Noniin, nyt illalla tuli taas tehdyksi kaksi lenkkiä, yksi kummankin koiran kanssa, eli kuusi pikkulenkkiä  yhteensä tänään. Tulihan siitä muutama kilometri. Pimu osasi edelleen juosta hyvin pyörän vierellä. :D


3. toukokuuta 2011

Videoita koiranpennuista - videos about puppies

Tässä Jeppe yrittää olohuoneeseen, ja kun ei onnistu, niin tekee protestin! Tämä on tosi hauska video, varsinkin lopussa! Ei voinut olla nauramatta!


Tässä Pimu läiskyttää vettä, keittiön lattia kastuu!

2. toukokuuta 2011

Koirakärry

Eilen hain esille vanhan pyöräkärryn, jonka Janne oli saanut työnantajaltaan. Hän oli kuskannut siinä lapsiaan.

Minulla oli ideana muuttaa se koirakärryksi. Nalle on jo niin vanha ettei jaksa oikein kauaa juosta, ja Pimu on siinä iässä että pitää opetella juoksemaan pyörän vierellä. Kahta koiraa ei voi juoksuttaa  yhtä aikaa - tai voi tietenkin, mutta en halua, siinä on liikaa riskejä.

Kun pyöräilen koirien kanssa, toinen saa istua kärryssä ja toinen juosta vierellä. Varmaan käy niin, että Pimu juoksee ja Nalle kököttää kyydissä.

No,asiaan...
Runko on maalattu ihanan lilaksi!
Hain siis kärrynrisan esille ja sanoin pojalle että ajattelin aloittaa sen kärryn muuttamisen koirakärryksi. No, poika halusikin itse tehdä sen. Ja mikäs siinä, parempi siitä hänen tekemänään tulee.

Hän aloitti irrottamalla vanhat ja lahonneet kankaat siitä. Sitten hän haki kaupasta maalia ja maalasi rungon ihanan lilaksi. Seinistä tulee keltaiset, että näkyy kunnolla. Nyt pitää hankkia sitten materiaalia seinien ja pohjan tekoon.

Samalla poika huolsi pyöränikin, ei minun tarvinnutkaan! Hyvä juttu!